Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre campania de vaccinare: Sunt tot mai multe posibilităţi, cu ajutorul imunizării vom reveni la normal!

Ministrul Sănătăţii a venit cu informaţii de ultimă oră despre campania de vaccinare. Ioana Mihăilă spune că joi au fost vaccinaţi peste 100 de mii de români, iar acest ritm se încearcă să fie susţinut în următoarele luni.

07 mai 2021, 10:24
Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre campania de vaccinare: Sunt tot mai multe posibilităţi, cu ajutorul imunizării vom reveni la normal!

Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre campania de vaccinare. Totodată, şefa de la Sănătate adaugă că vaccinul antiCOVID este singura metodă prin care putem reveni la normal.

Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre campania de vaccinare: Sunt tot mai multe posibilităţi, cu ajutorul imunizării vom reveni la normal!

„MS a fost un exemplul de bune pracitici prin dialogul dintre medici şi medicii de familie. A fost un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte implicarea medicilor de familie în campanie de vaccinare. E un exemplu şi „oxigen pentru Timişoara” unde mulţi pacienţi au fost salvaţi. Timişoara continuă să facă treabă bune printre primii. Dacă vorbim la nivel naţional. Ieri a fost puţin peste 100 de mii de persoane vaccinate, iar acest ritm vrem să îl susţinem. Efortul a fost susţinut de practici combinate. În colaborare cu autortiăţile locale există din ce în ce mai multe posibilităţi pentru vaccinare, fie că e drive thru, fie că e la medicul de familie. Cu ajutor vaccinului putem reveni la normal.

Echipa de la MS a preluat atribuţia de a primi raportul final, în ceea ce priveşte morţii raportaţi de covid. În acest moment, majoritartatea spitalelor sunt mixte. Va trebui să întrebăm DSP care e ste numărul de paturi de la ATI.

Rapoartele corpului de control arată că modalitatea de raportare a infecţiilor nozocomiale nu a fost optimă şi astfel s-au făcut corecţii financiare.

Ordinul va veni să clarifice ceea ce se va întâmpla cu testarea pentru coronavirus în farmacii.”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii despre pacienţii de la Spitalul Foişor:

„Am răspuns și ieri la această întrebare. Aș vrea ca această conferință de presă să fie despre Timiș și despre Timișoara”, a spus Ioana Mihăilă.

„Dar așa cum am răspuns și ieri și doar o dată o să mă refer la acest lucru, pacienții care nu au avut acces la servicii medicale sunt cei care vor fi prioritizați pentru acces în acele spitale în care am cerut susținerea pentru acea perioadă cumplită care a fost vârful valului 4, perioadă în care am cerut susținerea pentru a ne pune la dispoziție paturile de terapie intensivă”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, în scandalul morţilor COVID care au dispărut din raportările oficiale: Este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri