Ministrul Sportului Eduard Novak, o nouă iniţiativă halucinantă: din sezonul 2022-2023, cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

07 iul. 2022, 13:14
Ministrul Sportului Eduard Novak, o nouă iniţiativă halucinantă: din sezonul 2022-2023, cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români

Măsura promulgată de Eduard Novak aduce aminte de sistemul de permis de muncă necesar jucătorilor din ţări din afara UE pentru a se transfera în Premiel League (n.r. prima ligă engleză), dar condiţiile sunt şi mai stricte, în cazul sportului românesc nefiind permisă depăşirea numărului de jucători străini nici dacă aceştia sunt cetăţeni europeni.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

„Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a notat Eduard Novak pe Facebook.

Ministrul UDMR de la Sport, Eduard Novak, a intrat în colimatorul Danei Budeanu. Analistul politic l-a făcut praf pe oficialul Guvernului, după ce controversatul politician l-a făcut uitat pe Robert Glință, în urma succeselor bifate de către David Popovici.

Citeşte şi: EUROSPORT LIVE VIDEO Simona Halep-Elena Rybakina online streaming. Meci pentru finala Wimbledon 2022

Robert Glință, finalist la Mondialul de Natație, din Budapesta, a fost pur și simplu ignorat de către ministrul Eduard Novak. În spiritul politicianist autohton, ministrul de la Sport l-a ridicat în slăvi doar pe campionul Popovici și pe părinții acestuia.

În timpul ceremoniei, Robert Glință a rămas într-un con de umbră, cu un buchet de flori în brațe.

„Ne facem de râs în fiecare zi, inclusiv în fața campionilor. Și avem atât de puțini. Suntem o țară condusă de aproape 3 ani de nişte neterminați, care habar n-au de nimic. Ce valori morale are domnul Novac? Că dacă dai pe Google, așa pur și simplu, ca și când nu ai ști cine este, e nenorocire. Şi-a plătit bani singur când era la Federația de Ciclism, cum a rezolvat problema cu Sala Polivalentă? Dacă dai un google îți dai seama cine este ministrul”, a comentat Dana Budeanu, la Antena 3.

Citeşte şi: Covid face victime din nou. O campioană a murit după infectare. Reanna lasă 5 copii orfani