Ministrul Transporturilor ameninţă: „Dacă podul peste Argeş nu e gata în 30 de zile, reziliem contractul”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat dezamăgit de stadiul lucrărilor la podul peste Râul Argeş şi a convocat comisia care se ocupă de acest obiectiv, ameninţându-i pe constructori că, dacă nu termină lucrările în 30 de zile, va rezilia contractul.

RomaniaTV.net
13 mai 2019, 03:24
Ministrul Transporturilor ameninţă: „Dacă podul peste Argeş nu e gata în 30 de zile, reziliem contractul”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general CNAIR au verificat duminică stadiul lucrărilor de reparaţie a părţii carosabile pe podul de peste râul Argeş, de la km 36 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti.

Lucrările la podul peste Argeş, de la km 36 al A1, trebuie finalizate în 30 de zile, informează un comunicat emis duminică de Ministerul Transporturilor.

În timpul vizitei, ministrul Răzvan Cuc a declarat că este dezamăgit de stadiul lucrărilor şi că a convocat, în cursul acestei zile, comisia care se ocupă de acest obiectiv. Totodată Ministrul Transporturilor a precizat că lucrările la pod trebuie finalizate în maxim 30 de zile.

”Am strâns comisia aici, se întâlnesc, le-am dat termen, vin cu soluţia, constructorul are termenul lui nou şi să finalizeze ce au de făcut (…) Noi nu avem week-end în infrastructură. Singurul lucru care îi va susţine în funcţii, în perioada mandatului meu, va fi munca pe care o vor depune. Dacă cineva are impresia că are alte conexiuni sau alte relaţii sau că eu voi ceda la presiuni, se înşală amarnic: pleacă acasă toţi, indiferent de consecinţe. Dacă nu stau pe şantier şi nu fac ce le spunem noi (eu şi directorul general CNAIR Narcis Neaga) pleacă acasă. E simplu”, a declarat Răzvan Cuc.

Acesta spune că, dacă podul nu este finalizat într-o lună de zile, contractul cu constructorul va fi reziliat.

„CNAIR are câteva regionale care se ocupă de aceste autostrăzi. Unul dintre directorii care se ocupă de aceste regionale este domnul Dinu (…) Eu nu văd ca un director de DRDP să se ducă doar la birou, să bea o cafea la ora 9, să semneze actele pe care le are de semnat şi apoi pe la ora 14, pleacă acasă. Nu, ei trebuie să fie proactivi, să vină la domnul Neaga şi să spună: domnul Neaga vreau să vă cheltuiesc toţi banii anul acesta. Vreau să îmi mai daţi bani, vreau să încep modernizarea la autostradă. Asta trebuie să facă directorii. D-aia au un puhoi de oameni în subordine. Dacă nu îi pot coordona, atunci schimbăm directorii. Este foarte simplu. Acesta este testul directorului Dinu: are o lună să finalizeze podul. Nu îl finalizează s-a terminat, şi cu constructorul şi cu Dinu, cu toată lumea”, adaugă ministrul Transporturilor.