Ministrul Transporturilor, despre Umbrărescu: „Ne-a învăţat să dea mai repede în circulaţie decât termenele. Ne-am obişnuit cu asta”

Sorin Grindeanu a precizat că, din 13 contracte, pe tronsonul Ploieşti-Paşcani, 11 aparţin unor companii din România, firmele lui Umbrărescu având cele mai multe contracte.

16 mai 2023, 19:08
Ministrul Transporturilor, despre Umbrărescu: „Ne-a învăţat să dea mai repede în circulaţie decât termenele. Ne-am obişnuit cu asta”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, consideră că lucrurile pe Autostrada Moldovei A7, unde cele mai multe contracte aparţin firmelor lui Umbrărescu, merg bine și este mulțumit, potrivit unei declarații pe care a făcut-o în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24. De asemenea, el a precizat că, din 13 contracte, pe tronsonul Ploieşti-Paşcani, 11 aparţin unor companii din România, firmele lui Umbrărescu având cele mai multe contracte.

Mare scandal: cine vrea să-i ia afacerile lui Dorinel Umbrărescu. „Regele Asfaltului”, nevoit să se retragă

„Lucrurile au mers într-o viteză de care mă consider mulţumit. Există un singur contract – şi zilele acestea este termen în instanţă pe A7 – şi din cele 13 contracte, odată cu terminarea acestuia de care aminteam, se vor închide toate. Din 13 contracte de la Ploieşti la Paşcani, 11 sunt contracte cu companii româneşti. Dacă vorbim de această companie românească (n.r. Spedition UMB), are în gestiune undeva la 450 de kilometri de autostradă şi drum expres, astăzi. Nu cred că există în Europa astăzi o companie care să aibă atât de lucru. E o provocare, până acum şi-au ţinut toate graficele, ne-au învăţat să dea mai repede în circulaţie decât termenele. Ne-am obişnuit cu asta”, a declarat Sorin Grindeanu.

VIDEO: Dezastru pe șantierele Autostrăzii Moldovei. Ce se întâmplă acolo unde NU lucrează Umbrărescu. Banii din PNRR, în pericol

Întrebat de ce lucrurile merg mai greu pe lotul Ploieşti-Buzău, Grindeanu a explicat că sunt companii care nu înţeleg că trebuie să respecte termene. „Din păcate, mai sunt şi companii care nu sunt venite acum, în ultimii ani, care au venit de la început în România. Sunt firme străine care se ţin foarte bine de termene, ca să nu fiu greşit înţeles. S-a dat în decembrie Sibiu-Boiţa, trebuia să se dea în circulaţie în această perioadă. PORR a lucrat acolo, o companie austriacă. Nu e un caz singular această companie. Sunt companii străine sau româneşti care înţeleg, cum sunt companii străine sau româneşti care nu înţeleg”, a spus Grindeanu la Digi 24.