Ministrul Transporturilor: Până la finalul anului se va ordinul de începere şi pentru tronsonul 3 al Centurii Capitalei

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a promis că până la sfârșitul anului va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 52 de kilometri ai inelului de sud din Autostrada de Centură Bucureşti.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 20:11
Ministrul Transporturilor: Până la finalul anului se va ordinul de începere şi pentru tronsonul 3 al Centurii Capitalei

Ministrul a declarat în cadrul ședinței de Guvern, că pe tronsonul 2 al Centurii Capitalei s-a semnat, miercuri, autorizația de construire, iar joi va fi emis ordinul de începere pentru diferența de 14,6 km.

Citește și: Lucian Bode, cap de listă din partea PNL Sălaj la Camera Deputaţilor. Cine sunt liberalii propuşi la Senat

„Pentru tronsonul 2, astăzi s-a semnat autorizaţia de construire, mâine vom emite ordinul de începere pentru diferenţa de 14, 6 kilometri. Aşadar, lucrările pe întreaga secţiune 2 pe cele 2 tronsoane – se pot derula conform contractului. În ceea ce priveşte tronsonul 1, avem autorizat proiectul depus , el va fi evaluat de CNAIR şi vom emite ordinul de începere a lucrărilor cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie”, a anunţat Bode.

În ceea ce privește tronsonul 3, ministrul Bode susține că proiectul tehnic a înregistrat întârzieri.

”El trebuia să fie de pus în luna mai, a primit acea extensie de șase luni, a depășit și extensie. Am aplicat penalitatea către antreprenor. Așteptăm în următoarele două trei săptămâni să se predea documentația și să își urmeze cursul de avizare, astfel încât noi ne propunem ca până la sfârșitul anului să dăm ordinul de începere și pentru tronsonul numărul 3″, a mai spus Bode.

De asemenea, Lucian Bode a precizat că cele trei tronsoane ale Inelului de Sud al Bucureștiului măsoară 52 de kilometri, potrivit Mediafax.


loading...