Ministrul Transporturilor: Va fi o nouă centură, ringul zero al Bucureştiului, la profil de patru benzi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la România TV că în acest mandat vor fi finalizate lucrările la Coridorul IV Nădlac-Constanţa, precum şi la Autostrada Transilvaniei. De asemenea, ministrul a vorbit şi despre construirea unei noi centuri a Bucureştiului, la profil de autostradă. 

RomaniaTV.net
31 mai 2017, 18:12
Ministrul Transporturilor: Va fi o nouă centură, ringul zero al Bucureştiului, la profil de patru benzi

„În acest mandat se va finaliza coridorul IV Nădlac-Constanţa, dar şi Autostrada Transilvania. Am scos în luna aprilie la licitaţie proiectarea şi executarea podulului de peste Dunăre. Din momntul în care avem constructor, va dura undeva la 36 de luni construcţia. Nu pot să vă spun exact cât durează pentru că dacă avem proceduri de contestaţie nu pot să anticipez exact cât va dura până avem contractul semnat. Totodată, am trimis la ANAP în cursul zilei de luni, şi asta o spun în premieră la dumneavostră, ringul zero al Bucureştiului, adică noua centură la profil de patru benzi. Va fi o nouă centură, alta decât cea existentă, pe partea de sud la profil de patru benzi, de autostradă. Am dat documentaţia la ANAP spre avizare, domnul prim-ministru a creat taskforce între Ministerul Transporturilor şi ANAP pentru a grăbi toţi paşii de analizare a ofertelor„, a declarat ministrul Răzvan Cuc. 

Răzvan Cuc a vorbit şi de importanta acestui ring zero al Bucureştiului:

Avem Coridorul IV Nădlac-Constanţa, nu puteam să închidem coridorul prin centura existentă care şi aşa este suprasaturată şi supraîncărcată şi atunci venim cu o nouă centură la profil de patru benzi, proiect care era prins şi în programul de guvernare. Eu mi-am asumat că până la sfârşitul lunii iunie voi scoate proiecte în valoare de 12 miliarde de lei, aproape 3 miliarde de euro, pentru proiectare şi execuţie„, a spus ministrul.

Ministrul Tranporturilor a vorbit la România TV şi despre finalizarea actualei centuri a Bucureştiului:

Avem sectorul Chitila – A1, 9 kilometri, care va fi finalizat la sfârşitul lunii august, am scos la proiectare şi execuţie pe SEAP restul de executat pe centura de nord, 11 kilometri între Voluntari şi legătura cu A2. Pe centura de sud avem faimosul pasaj de la Domneşti, care a fost scos la licitaţie în 2015 şi au fost contestaţii până la începutul acestui an când s-a dat o hotărâre de instanţă. 90% din contestaţiile care se fac nu au sorţi de izbândă„, a mai declarat Răzvan Cuc. 

În ceea ce priveşte situaţia drumurilor din România, Ministrul Tranporturilor a dat asigurări că în cursul acestei săptămâni se va desemna proiectantul pentru sectorul 5 al autostrăzii Comarnic-Braşov:

„In cursul zilei de maine se va desemna proiectantul pentru o bucata, sectorul 5. Pe mine nu ma va opri nimic sa imi duc programul la capat. Am o echipa nou, tanara, de anvergura. Nu sunt cuvinte mari, sunt lucruri pe care le-am facut. Va mai dau o veste buna: s-a semnat raportul de ocolire Comarnic… Voi scoate la licitatie proiecte in valoare de 12 milione de lei. Vorbim de drumul expres Craiova-Pitesti, pana la sfarsitul lunii viitoare vor fi scoase la licitaţie proiectarea si executia„, a spus Răzvan Cuc.

Despre autostrada Lugoj-Deva, ministrul Transporturilor a declarat că primii 15 kilometri din lotul 2 au fost daţi în folosinţă:

Lotul 2 este impartit in 4. Primii 15 km i-am dat in folosinta. Ne-am trezit ca in acea zona exista un ecosistem si trebuie suplimentat cu constructia de viaducte pentru ursi. Am fost acolo, am prostul obicei sa vad, sa merg in control. Şi am vrut sa vad si eu aceasta peştera de lilieci despre care se vorbeste. Este o scorbura pestera de lilieci. Acum si eu sunt un om care iubeste animaleloe dar nu ma duc in extrem cu aceste lucruri„, a spus Razvan Cuc.