Ministrul Turismului vrea să revigoreze „frunza” Elenei Udrea pentru a promova România: „S-au cheltuit 30 de milioane de euro şi stă nefolosită de 12 ani”

Deși România are un brand turistic de mai bine de un deceniu, pentru care au fost cheltuite 30 de milioane de euro, acesta „stă nefolosit, din varii motive”, spune ministrul Turismului.

19 iun. 2022, 19:04
Ministrul Turismului vrea să revigoreze „frunza” Elenei Udrea pentru a promova România: „S-au cheltuit 30 de milioane de euro şi stă nefolosită de 12 ani”

Daniel Cadariu, ministrul Turismului vrea să revigoreze brandul de țară, celebra frunză a Elenei Udrea, astfel încât să înceapă să producă efecte, după ce a stat nefolosit peste 10 ani.

„Pornind de la această realitate, încercăm să găsim soluții pentru a-l revigora și a-l pune în practică și să producă efecte, pentru că la vremea respectivă s-au cheltuit totuși 30 de milioane de euro bani europeni. Nu discutăm doar de logo și slogan. La vremea respectivă, au fost foarte multe materiale de prezentare pregătite, studii și la nivel național și la nivel internațional, a fost un întreg volum de muncă”, precizează Cadariu, la Profit TV, adăugând că, din păcate, timp de 10-12 ani brandul a stat nefolosit.

Acesta este și motivul pentru care a constituit, la nivel de minister, un consiliu de brand turistic național, în care a adunat 23 de specialiștii din mediul privat și 3-4 reprezentanți ai ministerului, care să vină cu soluții privind folosirea banilor din bugetul de la Turism – 3 milioane de euro – pentru activitatea de marketing și promovare a țării.

Citeşte şi: Nicuşor Dan nu crede că PSD o va susţine pe Firea la Primăria Capitalei: Nu are capacitatea de a rezolva marile problemele structurale ale Bucureştiului

„Pe de altă parte, am emis un ordin de ministru prin care obligăm toate structurile de cazare din România să afișeze acest brand, pentru că poate fi elementul de legătură în ceea ce privește promovarea destinației turistice România. Există extrem de multe inițiative de succes la nivel local și zonal, inclusiv pe componenta de promovare, dar ce ne lipsește e întregul, acel demers prin care toate aceste eforturi punctuale să le punem într-un coș comun pentru a realiza scopul final, și anume promovarea destinației turistice România”, mai spune el.

Ministrul afirmă că, zilele acestea, va face și legislația care va permite constituirea OMD-urilor (Organizații de Management al Destinațiilor).

Brandul de țară, frunza, a fost realizat şi promovat pe vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului.

Citeşte şi: Florin Cîţu, atac la PSD: În doi ani de guvernare PNL nu s-a vorbit de creşterea taxelor. După 6 luni cu PSD întreg sectorul privat e bulversat