Ministrul ucrainean al Apărării: 96 de ore de rezistenţă. Poporul a refuzat să cedeze în faţa tiranului nebun

Ministrul ucrainean al Apărării a mai adăugat că în dimineața zilei de 28 februarie în capitala țării, situația este sub control.

28 feb. 2022, 08:20

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksi Reznikov anunţă într-o postare pe Facebook că au trecut ”96 de ore de rezistenţă”, patru zile de curaj, dăruire şi credinţă”, referindu-se la dat începerii invaziei ruseşti.

”Dragi ucraineni! 96 de ore de rezistenţă. 4 zile de formare, curaj, dăruire şi credinţă. (…) Durere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina. Furiw împotriva duşmanului care ne omoară femeile şi copiii distruge oraşe paşnice. Şi încrederea că va fi pedepsit! Sunt necesare pedepse”, a scris Reznikov.

Criza din Ucraina. Negocieri cruciale în Belarus, în următoarele ore se decide soarta războiului
El aminteşte de ajutorul oferit de statele europene şi de SUA,precum şi de cele care au oferit adăpost pentru zeci de mii de bebeluşi şi pentru mamele, lor, despre care afirmă că sunt ”cei pe care dorim să-i protejăm cel mai mult”.

”Toate acestea sunt meritul apărătorilor noştri, întregului popor ucrainean. Care a refuzat să cedeze în faţa tiranului nebun. Şi care este obligat să câştige. Ucraina va câştiga!! Glorie Ucrainei!”, îşi încheie el mesajul.

Război în Ucraina. Atac cu rachete, cad oraşe după oraşe, dar Kievul rezistă. Zelenski: „Următoarele 24 de ore sunt cruciale”
În noaptea de duminică spre luni trupele ruse au continuat să încerce să ”spargă” apărarea Kievului, dar nu au reușit – situația din Capitală era sub control, scrie presa ucraineană, citând Forțele Terestre ale Ucrainei.

„Toate încercările forțelor de ocupație ruse au eșuat. Coloanele de echipamente ale ocupanților au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi grele”, a spus Comandantul Apărării Kievului, generalul colonel Alexander Syrsky.

Ministrul ucrainean al Apărării a mai adăugat că în dimineața zilei de 28 februarie în capitala țării, situația este sub control, subliniind că ucrainenii au demonstrat că „știu să-și protejeze casa de oaspeții neinvitați”.

Mai multe bombardiere şi avioane de vânătoare au decolat din peninsula Crimeea îndreptându-se spre oraşe din Ucraina, a informat agenţia ucraineană de presă UNIAN, transmite luni dpa.

Capitala Kiev şi al doilea oraş ca mărime, Harkov, precum şi Mikolaiv, în apropiere de Marea Neagră şi Herson, în partea de sud a ţării, se numără printre ţinte.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent. Peninsula ucraineană a fost anexată de Rusia în 2014.