Ministrul ucrainean al Apărării, mândru de armata sa: „72 de ore de rezistenţă! Nu doar am rezistat, continuăm cu încredere să luptăm”. Oficialul cere întărirea sprijinului pentru Ucraina 

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a arătat extrem de mândru de armata sa, după ce ucrainenii au reuşit să reziste şi să lupte eroic împotriva inamicilor ruşi.

27 feb. 2022, 10:48
Ministrul ucrainean al Apărării, mândru de armata sa: „72 de ore de rezistenţă! Nu doar am rezistat, continuăm cu încredere să luptăm”. Oficialul cere întărirea sprijinului pentru Ucraina 

„72 de ore de rezistenţă, lucru pe care lumea nu îl credea posibil. Nu doar am rezistat, continuăm cu încredere să luptăm cu ocupantul rus”, a transmis ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Ministrul Apărării ucrainean a lăudat soldații, poliția, personalul medical și de asemenea civilii care s-au înarmat. „Uitați-vă. Mulți și-au înfrânt într-un final frica și au îndrăznit să înfrunte Kremlinul”, a scris Reznikov, adăugând că „unde sunt toți cei care au promis că vor captura Kievul în două ore? Nu-i văd”.

Oficialul rus a mai declarat că sprijinul pentru Ucraina ar trebui să fie mai puternic. „Fără această armată și poporul nostru, Europa nu va fi niciodată în siguranță. Fără noi, Europa pur și simplu nu (va exista)”, a continuat el.

Este a patra zi de război în Ucraina. A trecut încă o noapte de lupte grele, militarii ruși au provocat noi explozii, iar ucrainenii au continuat să opună rezistență și să se lupte cu toate forțele.

În tot acest timp, se poartă discuţii intense între oficialii ruşi şi cei ucraineni. Vladimir Putin e dispus să-şi trimită oamenii la negocieri cu Ucraina şi a ales ca loc de întâlnire Belarus.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a refuzat oferta ruşilor de a purta negocieri în Belarus, susţinând că Minskul a fost complice la invazia rusă. În schimb, Zelenski a spus că e deschis pentru negocieri în alte locaţii. Preşedintele ucrainean a transmis că aceste discuţii ar putea avea loc în Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

„Și toate acestea sunt și un referendum de facto pentru voi, belaruși. Voi decideţi cine sunteţi. Voi decideţi cine să fiţi. Cum vă veți privi în ochi copiii, cum vă veți privi în ochi unii pe alţii, pe vecinii voștri. Și noi suntem vecinii voştri. Suntem ucraineni. Fii Belarus, nu Rusia! Această alegere este a ta, chiar acum. Astăzi. Acum există o mulțime de știri despre posibile negocieri între Ucraina și Rusia, care pot pune capăt acestui război și pot restabili pacea tuturor. Și ei menționează adesea capitala voastră, Minsk. Ca platformă pentru aceste negocieri. Un loc pe care nu l-am ales. Și, de fapt, nici voi. L-a ales conducerea Rusiei”, a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Negocieri între Ucraina şi Rusia. Oficialii ruşi au propus Belarus ca loc de întâlnire, liderul ucrainean Zelenski a refuzat oferta

Citeşte şi A patra zi de invazie în Ucraina. Oficial ucrainean: Trupele ruse au capturat oraşul Nova Kakhovka