Încep negocierile de pace între Ucraina şi Rusia! S-a ajuns la un consens, delegațiile celor două țări se întâlnesc la Gomel, în Belarus

După aproape patru zile de foc şi după ce mulţi militari şi civili şi-au pierdut viaţa, Vladimir Putin e dispus să negocieze cu Ucraina.

27 feb. 2022, 15:10
Încep negocierile de pace între Ucraina şi Rusia! S-a ajuns la un consens, delegațiile celor două țări se întâlnesc la Gomel, în Belarus

Update

. Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Rusiei vor avea loc la granița Ucrainei cu Belarus, în regiunea Gomel, potrivit presei ruse.

Ucraina a confirmat această informație. „Fără nicio condiție prealabilă. Acest lucru este important. Ei au inițiat. Vom avea o delegație foarte corectă”, a declarat o sursă din guvernul ucrainean pentru Pravda.

Știre inițială

Negocieri între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a asigurat duminică că este pregătit să negocieze cu Ucraina şi a propus ca loc de întâlnire Gomel din Belarus, ţară de unde Rusia şi-a încercuit vecinul, în timp ce preşedintele rus a salutat „eroismul” forţelor sale militare.

Negocieri între Ucraina şi Rusia. Aşadar, o delegaţie cu reprezentanţi ruşi ai ministerelor Afacerilor Externe şi Apărării şi reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale  au ajuns la Belarus pentru a purta negocieri cu ucrainenii, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Preşedintele Zelenski refuză oferta ruşilor de a purta negocierile în Belarus

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a refuzat oferta ruşilor de a purta negocieri în Belarus, susţinând că Minskul a fost complice la invazia rusă.

În schimb, Zelenski a spus că e deschis pentru negocieri în alte locaţii. Preşedintele ucrainean a transmis că aceste discuţii ar putea avea loc în Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

„Și toate acestea sunt și un referendum de facto pentru voi, belaruși. Voi decideţi cine sunteţi. Voi decideţi cine să fiţi. Cum vă veți privi în ochi copiii, cum vă veți privi în ochi unii pe alţii, pe vecinii voștri. Și noi suntem vecinii voştri. Suntem ucraineni. Fii Belarus, nu Rusia! Această alegere este a ta, chiar acum. Astăzi. Acum există o mulțime de știri despre posibile negocieri între Ucraina și Rusia, care pot pune capăt acestui război și pot restabili pacea tuturor. Și ei menționează adesea capitala voastră, Minsk. Ca platformă pentru aceste negocieri. Un loc pe care nu l-am ales. Și, de fapt, nici voi. L-a ales conducerea Rusiei”, a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Este a patra zi de război în Ucraina. A trecut încă o noapte de lupte grele, militarii ruși au provocat noi explozii, iar ucrainenii au continuat să opună rezistență și să se lupte cu toate forțele.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că noaptea trecută a fost „brutală”. El a mai spus că forțele de ocupație rusești „atacă zonele civile”, unde nu există infrastructură militară. Zelenksi a spus că forțele „atacă totul”, inclusiv ambulanțele.