Ministrul Victor Grigorescu despre avaria din sistemul energetic: Aşteptăm să vedem care au fost cauzele

Ministrul Energiei Victor Grigorescu a anunțat, joi, că așteaptă să vadă care au fost cauzele avariei produse în urmă cu o zi în sistemul energetic, urmând ca în funcție de rezultatul analizelor să se decidă dacă se impun sancțiuni.

RomaniaTV.net
02 iun. 2016, 10:48
Ministrul Victor Grigorescu despre avaria din sistemul energetic: Aşteptăm să vedem care au fost cauzele

„Așteptăm să vedem rapoartele de analiză, cauzele efective care au dus la această situație. (…) Pentru moment (…), prima noastră preocupare a fost să vedem că lucrurile sunt din nou funcționale, așteptăm să vedem analiza, să vedem exact ce s-a întâmplat, după care se vor lua măsurile în consecință”, a declarat Victor Grigorescu în localitatea argeșeană Căpățâneni, unde a avut loc o festivitate organizată cu ocazia aniversării a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Hidrocentralei Vidraru.

Ministrul a ținut totodată să aprecieze modul în care Hidroelectrica a acționat pentru reechilibrarea Sistemului Energetic Național. „Hidroelectrica, de exemplu, ieri și-a făcut treaba și a putut să mențină siguranța în exploatare a liniilor și să evităm până la urmă o situație mult mai complicată”, a precizat Victor Grigorescu.

Avaria produsă în Sistemul Energetic Național a afectat parțial, miercuri, liniile electrice de înaltă tensiune din județele Argeș și Vâlcea, potrivit reprezentanților societății CEZ Distribuție.