Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prima reacție după capturarea lui Cătălin Cherecheș: „Justiţia se va face până la capăt”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut o primă reacție, miercuri, după prinderea lui Cătălin Cherecheș de autoritățile din Germania.

29 nov. 2023, 16:05
Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prima reacție după capturarea lui Cătălin Cherecheș: „Justiţia se va face până la capăt”

Alina Gorghiu spune că acest caz e o lecție pentru toți cei care cred că pot să se sustragă de la executarea pedepselor cu închisoarea.

„Acest caz cred că a a fost o lecţie pentru toţi cei care cred că se pot sustrage de la executarea efectivă a pedepselor, la închisoare în sistemul penitenciar din România. Această persoană, aşa cum bine ştiţi, a fost condamnată pentru fapte de corupţie la 5 ani cu executare, a fost identificată şi găsită de organelle poliţieneşti şi arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esenţială în predarea domnului Cherecheş autorităţilor din România”, a spus ministrul Justiţiei.

Citește și Cătălin Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins în Germania

Alina Gorghiu a precizat că ”Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii, au făcut o treabă bună şi arată faptul că fugarii sunt o prioritate pentru statul român”. ”Justiţia se va face până la capăt”, a menţionat ea.

Ministrul Justiţiei a precizat că „în continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare” a mandatului european de arest în cazul lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheş a fost arestat în Germania. Pe numele fugarului primar din Baia Mare – dat în urmărire generală – se va menține pedeapsa inițială de 5 ani de închisoare cu executare, potrivit deciziei Curții de Apel Cluj.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, precizează IGP.

Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș! ”Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă”

Edilul a încercat să fugă din Germania. Acesta a mers cu o mătușa cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de masină si eventual să ia un taxi.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a spus Cătălin Predoiu.