Minivacanţa de 1 Decembrie, pericol de infectare cu coronavirus. Avertismentul medicului Adrian Marinescu

Efectele petrecerilor din minivacanţa de 1 Decembrie se vor vedea peste două săptămâni, chiar înainte de Crăciun, dacă turiştii nu se protejează şi nu respectă regulile anti-COVID-19, averizează medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

RomaniaTV.net
28 nov. 2020, 11:29
Minivacanţa de 1 Decembrie, pericol de infectare cu coronavirus. Avertismentul medicului Adrian Marinescu

Minivacanţa de 1 Decembrie ar putea duce la o creştere şi mai mare a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. A spus-o medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, într-o intervenţie la Digi 24.

„Aceste sărbători trebuie făcute cu multă prudență. (…) Trebuie să fim prudenți și trebuie să plecăm de la ideea că nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum. Pentru că în jurul nostru, chiar dacă noi facem o formă ușoară, vor fi cu siguranță persoane în vârstă, persoane cu boli cronice și riscul pentru acestea va fi foarte mare. Putem noi să le transmitem și atunci riscul ca ei să evolueze nefavorabil este mare”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Potrivit medicului, prezenţa în număr cât mai mare a turiştilor în staţiunile montane va crea aglomeraţie şi acest lucru ar putea avea ca efect creșterea numărului de infectări î următoarele săptămâni.

„Ar trebui să gândim prudent și să luăm în calcul că aceste sărbători vor fi cu familia restrânsă, cât mai aproape de casă”, este sfatul medicului Marinescu.

 

Minivacanţa de 1 Decembrie. Staţiunile montane sunt pline

Minivacanţa de 1 Decembrie reprezintă prilej de distracţie pentru mulţi români. În ciuda pandemiei de COVID-19 şi al avertismentului autorităţilor şi medicilor, turiştii au luat cu asalt staţiunile montane. Unii au plecat chiar mai devreme, de joi sau de vineri.

Acest lucru nu face decât să-i bucure pe hotelierii care speră că prin această minivacanță de 1 Decembrie să recupereze măcar o parte din dezastrul care a însemnat 2020 pentru turism.

„Abia astepam sa vin la zapada. Am fost cuminte sa ma aduca parintii”, povesteşte un copil bucuros că a venit la săniuş.

„E foarte frumos, mai ales pentru copii, e frumos aer curat, e foarte bine”, spune mama acestuia.

Autoritățile au anunțat o serie de controale în stațiunile montane.

 

Restricţii în minivacanţa de 1 decembrie. Ce măsuri trebuie să respecte românii la munte

Românii care vor să-şi petreacă minivacanţa de Ziua Naţională la munte trebuie să respecte anumite măsuri de restricţie. De exemplu, nu se pot deplasa cu telecabina mai mult de patru persoane, iar geamurile acesteia trebuie să fie deschise. Nu uitaţi purtarea măştii de protecție este obligatorie, chiar şi la munte.

Românii care vor să-şi petreacă minivacanţa la munte trebuie să ştie că magazinele se vor închide la ora 21:00.

În incita unităților de cazare, turiștii nu se vor putea bucura de toate facilitățile, piscinele și centrele SPA din interior fiind în continuare închise. Restaurantele unităților de cazare ar putea funcționa la doar 30% din capacitate și doar pentru clienții cazați.

 


loading...