Minivacanţă de Paşte şi 1 Mai departe de casă. Românii au cumpărat sejururi și de mii de euro

Agenţiile de turism primesc tot mai multe cereri pentru destinaţii exotice în această perioadă. Mulţi turişti preferă călătoriile în luna mai, încurajaţi de schimbările climatice şi preţurile mai mici decât în sezonul estival. Totodată, foarte mulți români beneficiază de o minivacanță de șase zile între 1 Mai și 6 mai, a doua zi de Paște. 

11 apr. 2024, 15:08
Minivacanţă de Paşte şi 1 Mai departe de casă. Românii au cumpărat sejururi și de mii de euro
Vești proaste pentru românii care pleacă în vacanțe în străinătate. Pentru fiecare zi petrecută în afara țării va fi plătită o taxă

Destinațiile exotice sunt tot mai căutate de români în această perioadă. Chiar dacă este Paște, sunt și români care nu țin tradiția să petreacă sărbătorile pascale acasă, ci preferă plajele însorite.

”Maldive, Mauritius, Seychelles sau putem să mergem către Thailanda, Indonezia. Preţurile încep undeva la 1500 de euro şi până în 2000 de euro pot spune că poţi călători oriunde pe glob. Hotel, cazare 9,10,11 nopţi. Bilet de avion, partea de asigurare, transferurile locale”, a declarat Raluca Barbu, marketing chief agenţie de turism, pentru observatornews.ro.

Citește și: Mare atenție, români! Avertisment pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia. La ce ar trebui să fiți atenți

Și cererea pentru citybreak-uri sau vacanțe în destinații europene este în creștere mai ales că milioane de români vor avea o minivacanță de șase zile de 1 Mai și Paște. Românii aleg destinaţii unde ştiu sigur că vor face plajă în luna mai. Un sejur în Grecia, de exemplu, porneşte de la 500-600 de euro cu avion inclus.

Prețuri accesubile sunt și în Bulgaria. La Balchik, pachetul pornește de la 390 de euro 5 nopţi de cazare, demipensiune şi masă festivă de Paşte inclusă.

Și Egiptul este o destinaţie frecvent aleasă de români în această perioadă. Turiştii călătoresc în Hurghada, în Sharm el Shayk. Pachetele pleacă de la 975 de euro pe cameră. Serviciile de masă sunt all inclusive.

De asemenea, mulţi români aleg Barcelona în această perioadă, dar şi Valencia.