Minivacanţă Paşte 2024. Pachet de 1.400 de lei pentru zilele libere din aprilie-mai

Un alt efect al apropierii celor două sărbători, 1 Mai şi Paşte, este faptul că cei mai mulţi turişti care şi-au rezervat deja pachetul au optat pentru sejururi mai lungi decât în alţi ani, media fiind de 3,4 nopţi.

10 apr. 2024, 07:15
Minivacanţă Paşte 2024. Pachet de 1.400 de lei pentru zilele libere din aprilie-mai

Minivacanţă Paşte 2024. Potrivit datelor Litoralulromanesc.ro, zeci de mii de români se vor îndrepta spre staţiunile de pe litoralul românesc, unde hotelierii au pregătit programe şi pachete speciale, care să mulţumească cele două categorii principale de turişti ce se vor afla la mare în această perioadă: tinerii dornici să se distreze şi familiile care vor să petreacă sărbătorile pascale pe litoral.

„Apropierea celor două sărbători are un impact pozitiv asupra rezervărilor pe litoralul românesc. În plus, dat fiind că Paştele se sărbătoreşte în luna mai, ne aşteptăm la temperaturi mai ridicate, ceea ce îi determină pe mulţi români să se îndrepte spre mare. În al doilea rând, hotelierii au ţinut cont de specificul fiecărei sărbători şi au creat pachete dedicate, care să satisfacă dorinţele turiştilor, atât ale celor care vin pentru distracţie, cât şi pe ale celor care vor să se relaxeze împreună cu familia”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO al turoperator-ului menţionat.

Un alt efect al apropierii celor două sărbători este şi faptul că cei mai mulţi turişti care şi-au rezervat deja pachetul au optat pentru sejururi mai lungi decât în alţi ani, media fiind de 3,4 nopţi.

Zile libere 2024. Ce angajaţi încasează spor de 100% pentru orele lucrate de Paşte şi 1 Mai

Minivacanţă Paşte 2024. În staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, durata sejurului este chiar mai mare, deoarece şi festivalurile şi-au prelungit durata. „În acest moment, este destul de dificil să facem o estimare a numărului total de turişti care se vor afla pe litoral în vacanţa de 1 Mai – Paşte, dar ne aşteptăm la un aflux impresionant, de zeci de mii de persoane, mai ales că ritmul de rezervare se va intensifica în perioada următoare, pe măsură ce ne apropiem de această dată. Prima rezervare pentru 1 Mai a fost efectuată la finalul lunii septembrie anul trecut”, menţionează Ionuţ Nedea.

Cu aproape o lună înainte de startul sezonului estival pe litoral, se pot face rezervări în peste 200 de unităţi de cazare care au pregătit pachete speciale pentru 1 Mai şi Paşte, dar numărul lor va creşte în condiţiile în care în fiecare zi se alătură noi hoteluri cu oferte dedicate.

Cele mai multe hoteluri vor fi deschise în staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, în cazul celei din urmă fiind vorba mai ales de apartamente în regim hotelier, urmate de Eforie Nord, Costineşti şi Neptun-Olimp.

În ceea ce priveşte tarifele, pentru 1 Mai, acestea pornesc de la 103 lei/noapte/ cazare în cameră dublă. Similare ca preţ sunt şi ofertele de Paşte, care pornesc de la 101 lei/noapte/camera dublă, ceea ce înseamnă că tariful plătit de o singură persoană este de 50,5 lei pe noapte.

În medie, românii care şi-au rezervat până acum sejurul pentru această primă vacanţă la mare din 2024 au achitat în jur de 1400 de lei.

Staţiunile cele mai solicitate sunt şi cele în care se organizează evenimente cu acest prilej, respectiv Mamaia şi Mamaia Nord. Astfel, în Mamaia, fanii muzicii electronice sunt aşteptaţi la unul dintre evenimentele de tradiţie de pe litoral: Sunwaves Festival (perioada 1 – 7 mai).

Tot în Mamaia vor concerta artişti precum Lidia Buble, Alexandra Ungureanu, Mihai Mărgineanu, Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, Proconsul, Holograf ş.a.

În Mamaia, între 30 aprilie şi 6 mai se desfăşoară Festival du Bonheur.

 

Minivacanţă Paşte 2024. Care sunt cele două stațiuni-vedetă. Corina Martin: Sunt foarte multe rezervări

Corina Martin, Secretar General al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) a vorbit, în emisiunea ”Totul despre Bani”, despre pachetele pregătite pentru românii care vor petrece 1 Mai și vacanța de Paște pe Litoral.

Corina Martin, Secretar General al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), a făcut un anunț important privind minivacanța de 1 Mai, în contextul în care se va face ”punte” cu vacanța de Paște.

”O să avem o mini-maxi vacanță, pentru că de această dată minivacanța clasică, tradițională, de 1 mai se leagăsau continuă cu acea minivacanţă de Paşte.

Noi îi spunem, aici, Lumina de la malul mării, așa se cheamă de foarte mulți ani. Acest eveniment prin care invităm turiștii, vizitatorii să vină să ia lumină de la malul mării.

Vacanța de Paște 2024. Când intră elevii în vacanța de primăvară și când revin la cursuri

Așadar vom avea foarte multe nopți și zile, desigur, de cazare pentru turiștii noștri, iar asta a făcut ca hotelierii să poată să alcătuiască pachete diverse pentru toate ocaziile.

Adică pentru cei care doresc doar două nopți, pentru cei care doresc  trei sau patru nopți, pachete mai lungi de vacanță, pentru că vremea va fi foarte frumoasă și, întotdeauna, dacă avem vremea frumoasă și noi avem evenimente, oamenii se bucură să stea mai mult pe litoral”, a declarat Corina Martin secretarul FPIOR, în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”.

Care sunt stațiunile-vedetă pentru minivacanța de 1 Mai
”Avem un top al vânzărilor care plasează stațiunea Mamaia, desigur, pe primul loc, evident, urmată de Eforie, dar și de Vama Veche. Întotdeauna, de fapt, Mamaia și Vama Veche sunt două destinații vedetă și așa se face că sunt foarte multe rezervări.

Am și lansat lista evenimentelor, multe evenimente, pregătite pentru 1 mai pe Litoral, în stațiunea Mamaia mai ales.

Asta înseamnă că oferim publicului larg, și turiștilor, și vizitatorilor, toate motivele de a alege Litoralul românesc pentru 1 Mai  sau, de ce nu, pentru un 1 Mai prelungit”, a mai spus Corina Martin.

Zilele libere pe care le vor avea românii în luna mai

Datorită faptului că 1 mai cade într-o zi de miercuri, iar Vinerea Mare pe 3 mai, bugetarii vor beneficia de ziua de 2 mai ca zi liberă, însă vor trebui să o recupereze ulterior, potrivit avocatnet.ro.

6 zile libere consecutive, date de Guvern pentru români. Când vor avea salariații din sectorul public următoarea mini-vacanță

Peste numai câteva săptămâni, angajații se vor putea bucura de câteva zile libere. Mai exact, bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță de șase zile în luna mai, care va cuprinde și Ziua Muncii, 1 Mai, iar aceasta va fi legată cu zilele libere de Paște după ce guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie liberă, pentru a crea o punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care în acest an va fi pe 3 mai. Așadar, românii vor putea beneficia de o minivacanță de șase zile, în luna mai.

Românii vor avea liber de miercuri, 1 Mai, 2 mai (zi-punte) și 3-6 mai, adică Vinerea mare, sâmbăta dinaintea Învierii Domnului, dar și prima și a doua zi de Paște.

Vacanța de Paște 2024. Când intră elevii în vacanța de primăvară și când revin la cursuri

Cei care nu sunt angajați la stat nu vor avea liberă ziua de 2 mai, astfel că nu vor avea 6 zile libere consecutive. Așadar, cei din sectorul privat vor fi liberi pe data de 1 Mai (Ziua Muncii), apoi vor merge la serviciu pe 2 mai, dar de 3 mai (Vinerea Mare) vor fi liberi până pe 7 mai (a doua zi de Paște). Așadar, cei din sectorul privat vor avea o minivacanță de 4 zile de Paște.

Elevii și preșcolari vor avea vacanța de primăvară în perioada Paștelui ortodox. Mai exact, vacanța elevilor urmează să înceapă pe data de 27 aprilie (sâmbătă), iar apoi se va încheia pe data de 7 mai (marți).

Următoarea minivacanță, după cea de Paște, va fi de Rusalii, când românii vor avea trei zile libere, inclusiv a doua zi de Rusalii, luni, 24 iunie.

Câte zilele libere legale mai au românii în 2024
Din 2024, românii mai au 12 zile libere legale de la stat.

1 mai – Ziua Muncii;
3 mai – Vinerea Mare a Paștelui;
5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024;
6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024;
1 iunie – Ziua Copilului;
23 iunie (duminică) – Rusalii;
24 iunie (luni) – a doua zi de Rusalii;
15 august – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – Sfântul Andrei;
1 decembrie – Ziua Națională a României;
25 decembrie – prima zi de Crăciun;
26 decembrie – a doua zi de Crăciun.