Vacanța de Paște 2024. Când intră elevii în vacanța de primăvară și când revin la cursuri

Elevii vor intra din nou în vacanță la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre vacanța de primăvară, care include Floriile, 1 Mai și Paște 2024.

09 apr. 2024, 10:26
Vacanța de Paște 2024. Când intră elevii în vacanța de primăvară și când revin la cursuri

Vacanța de Paște 2024. Elevii vor avea în acest an 11 zile de vacanță de primăvară. Vacanța include perioada de zile libere pentru Florii, 1 Mai și Paște 2024. Astfel, elevii intră în vacanță de sâmbătă 27 aprilie, înainte de duminica Floriilor. Paștele ortodox pică anul acesta pe 5 mai. Luni, 6 mai, și marți, 7 mai, sunt zile libere conform Codului Muncii.

Elevii revin la cursuri de miercuri, 8 mai, pentru modului 5 de studiu. Cei mai mulți elevi vor intra în vacanța de vară din 22 iunie 2024, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.

Următoarea minivacanță, după cea de Paște, va fi de Rusalii. Vor fi trei zile libere, inclusiv a doua zi de Rusalii, luni, 24 iunie.

Citește și: Nota la purtare, luată în considerare pentru admiterea la liceu ori facultate. Ministerul Educației analizează cererile sindicatelor din învățământ

 

Minivacanța de 1 Mai și Paște. Cât costă o noapte de cazare în stațiunile-vedetă de pe litoralul românesc

Minivacanța de 1 Mai și Paște se apropie cu pași repezi, așa că românii sunt în căutarea locului perfect în care să-și petreacă timpul liber. Pe litoralul românesc există o multitudine de opțiuni, iar costurile diferă, în primul rând, de tipologia cazării, dar și de facilități și zonă.

Citește și: Elevii vor susține o nouă simulare a Evaluării Naționale. Va avea loc în perioada 8-12 aprilie

În cazul hotelurilor de 2 stele, prețurile vor fi mai mici pentru turiști, față de cele ale hotelurilor de 4 stele. Peste 200 de unități de cazare vor fi disponibile în minivacanța de 1 Mai și Paște. În acest sens, lucrătorii din domeniul HoReCa se pregătesc din timp pentru a-i întâmpina pe potențialii clienți.

La hotelurile de 2 și 3 stele, prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 103 lei, pentru o cameră dublă. Turiștii care doresc să se cazeze la un hotel de 4 stele trebuie să știe că prețul pe noapte pornește și de la 400 de lei. Turiștii pot alege din timp pachete de cazare. În medie, sejurul din minivancața de 1 Mai și Paște costă în jur de 1.400 de lei.