Minore de 17 ani, racolate de un tânăr pentru a se prostitua

Un bărbat de 27 de ani din judeţul Gorj a recrutat, în luna septembrie, minore cu vârsta de 17 ani, pe care le-a convins să se prostitueze.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 09:04
Minore de 17 ani, racolate de un tânăr pentru a se prostitua

În perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, tânărul este bănuit că a racolat clienţi pentru minore şi îi punea în legătură cu acestea pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Sumele de bani dobândite pentru serviciile prestate erau împărţite cu el.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au emis pe numele tânărului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind reţinut la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj.

Pe 12 ianuarie, poliţiştii îl vor prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunerea de arestare preventivă pentru proxenetism.

La data de 11 ianuarie 2012, în urma activităţilor de cercetare şi a investigaţiilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au identificat şi condus pentru audieri la sediul I.P.J. Gorj, mai multe persoane implicate în această cauză penală„, se arată într-un comunicat remis de IPJ Gorj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare.