Sindicatul poliţiştilor Europol îl atacă pe ministrul de Interne: „Un poliţist care nu a fost acasă 7 din 8 zile de weekend primeşte 2.809 lei salariu. Bode primeşte 22.000 de lei”

Europol, sindicatul poliţiştilor, acuză diferenţele enorme dintre salariile celor care asigură ordinea în stradă, în comparaţie cu cel al înalţilor funcţionari, care încasează de până la zece ori mai mult.

07 iun. 2022, 11:33
Sindicatul poliţiştilor Europol îl atacă pe ministrul de Interne: „Un poliţist care nu a fost acasă 7 din 8 zile de weekend primeşte 2.809 lei salariu. Bode primeşte 22.000 de lei”

Într-o postare pe pagina de social media a sindicatului, Europol mai evidenţiază şi faptul că funcţionarilor urmează să li se mărească salariile chiar şi cu 2.000 de lei, în timp ce poliţiştii nu vor beneficia de creşteri ale remuneraţiei.

”Un poliţist din stradă, în Bucureşti:

– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii,

– primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate;

– primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Pensii 2022. Schimbare majoră la pensie pentru milioane de români. Scade stagiul de cotizare, legea pensiilor se modifică total

Potrivit acestora, ”în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”.

”Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administraţie i se va mări salariile chiar şi cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui poliţist. Aşa că, poliţiştii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiţi. Vor munci de 2809 lei…”, au mai transmis sindicaliştii.

Citeşte şi: Taxe uriaşe pentru şoferii care circulă în Bucureşti cu maşini înmatriculate în alte judeţe