Minorii care au furat focoase militare în urmă cu un an, trimişi în judecată

Cum e să arunci jumătate de kilogram de explozibil dintr-un tren în mişcare, să-l transporţi apoi cu căruţa şi să faci toate astea la nici 14 ani? Cu părinţii la închisoare, îngrijiţi de o bunică fără niciun venit, Marian şi Marius, de 14, respectiv 12 ani, au dat spargerea vieţii în urmă cu un an: au furat atunci 80 de focoase militare crezând că le pot vinde la fier vechi. Nici acum, după ce au fost trimişi în judecată, nu realizează ce au făcut.

RomaniaTV.net
26 aug. 2012, 06:00
Minorii care au furat focoase militare în urmă cu un an, trimişi în judecată

16 iulie, 2011. Un tren cu focoase militare este jefuit undeva pe traseu între Bucureşti şi Giurgiu. Autorităţile intră în alertă, nimeni nu ştia cine ar fi putut sparge un tren păzit de jandarmi încărcat cu muniţie. Procurorii îşi îndreaptă atenţia către hoţii de fier vechi din Chitila, o localitate de lângă Bucureşti, unde trenurile sunt jefuite cu regularitate.

Doi copii au pus pe jar o ţară întreagă, Marius şi Marian, de 12, respectiv 14 ani. Cu ambii părinţi în puşcărie, cei doi obşnuiau să fure fier vechi. Habar n-aveau că în acea zi au aruncat dintr-un tren în mişcare şi au cărat cu căruţa peste jumătate de kilogram de explozibil, de trinitrotoluen. Au aflat abia a doua zi, de la ştiri.

Chiar şi acum, după un an de la furt, Marian, fratele mai mare, nu conştientizează ce a făcut.

Copiii au fost trimişi acum în judecată. Pentru că Marian are 15 ani împliniţi, el va răspunde penal pentru furt calificat şi nerespectarea regimului muniţiilor.