Ministrul de Externe al Ucrainei, optimist, deși țara este în beznă din cauza atacurilor rusești: „Este cel mai bun moment pentru a face dragoste și a te bucura de viață!”

Ministrul de Externe al Ucrainei consideră că penele frecvente de curent din Ucraina vor face ca natalitatea populației să crească. "Acesta este cel mai bun moment pentru a face dragoste și a te bucura de viață", a declarat Dmitro Kuleba.

07 nov. 2022, 17:45
Ministrul de Externe al Ucrainei, optimist, deși țara este în beznă din cauza atacurilor rusești: „Este cel mai bun moment pentru a face dragoste și a te bucura de viață!”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat, că aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este distrusă de Rusia, iar din această cauză sunt frecvente pene de curent.

Cu toate acestea, oficialul ucrainean este optimist și spune că acest lucru ar duce la creșterea natalității. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru pentru publicația spaniolă Cadena Ser, la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Kiev.

„De fapt, cred că probabil natalitatea în Ucraina se va îmbunătăți din cauza acestor pene de curent, pentru că oamenii trebuie să stea acasă fără nicio capacitate de a face ceva, fără lumină. Așa că acesta este cel mai bun moment pentru a face dragoste și a te bucura de viață. Și vorbesc serios, pentru că ucrainenii găsesc întotdeauna o cale de ieșire din cele mai dificile circumstanțe. Cunoaştem prea bine pagubele, durerea și moartea pe care Rusia le aduce cu ea. Deci este mai bine să supraviețuiești cu moralul ridicat și fără electricitate, decât cu moralul distrus și să cedezi în faţa Rusiei”, a declarat Dmitro Kuleba aflat în instituția din capitala Ucrainei, care nu avea căldură din cauza bombardamentelor armatei rusești.

Citiți și: Zelenski a convocat sedință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig, după atacurile rușilor asupra centralelor

„Suntem pentru acest interviu aici, în Ministerul Afacerilor Externe, și este destul de frig. Și admir faptul că porți doar cămașă și e frig, pentru că suntem deconectați de la sistemul de încălzire. Ieri nu am avut alimentare cu apă la clădire și am avut și pene de curent, am rămas fără electricitate în clădire. Și acesta este doar un exemplu al consecințelor atacurilor rusești asupra infrastructurii critice. Până în prezent, 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este deteriorată, grav avariată sau distrusă de Rusia. Este foarte mult. Dar facem față acestei provocări”, a adăugat ministrul de Exerne al Ucrainei.

În pragul iernii, milioane de ucraineni stau în beznă și frig.

Armata lui Vladimir Putin continuă să bombardeze orașele și satele ucrainene cu rachete și drone, provocând numeroase pagube la centralele electrice.

Autoritățile de la Kiev lucrează la un plan pentru evacuarea celor trei milioane de locuitori ai orașului în cazul în care capitala ucraineană va rămâne complet în întuneric, potrivit New York Times.

De aseamenea, primarul din Kiev, Vitali Kliciko, a declarat recent că locuitorii capitalei ar trebui să economisească energie şi să ia în calcul să se mute temporar

Orașul este în beznă completă în fiecare seară, iar imaginile au fost postate pe o rețea socială de agenția ucraineană Truha.

Citiți și: Volodimir Zelenski, discuție de urgență cu Ursula von der Leyen. Ce a mai cerut de această dată oficialul de la Kiev