Zelenski a convocat sedință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig, după atacurile rușilor asupra centralelor

Volodimir Zelenski a organizat o întâlnire de urgență pentru a găsi modalități de prevenire a amenințării unei întreruperi de curent în Ucraina.

19 oct. 2022, 23:02
Zelenski a convocat sedință de urgență. Ucraina riscă să rămână în beznă și frig, după atacurile rușilor asupra centralelor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a organizat întâlniri pentru a găsi soluții de a preveni amenințarea unei întreruperi de curent la nivel național. În urma unui val de atacuri rusești cu rachete și bombe, Ucraina riscă să rămână fără curent, infrastructura energetică fiind vizată de acestea, potrivit știripesurse.ro.

Citește și: Zelenski: „Modul în care Rusia se târăşte în faţa Iranului pentru drone e semn de slăbiciune. Kremlinul îşi recunoaşte propriul faliment militar şi politic”

Fotografiile cu Volodimir Zelenski din cadrul unei întâlniri în care s-a discutat despre criza energetică au fost făcute publice miercuri pe canalul său oficial de Telegram. Conform descrierii postrării Zelenski „a discutat paşii necesari pentru a elimina consecinţele în cazul unei defecţiuni a sistemului energetic al Ucrainei”.

„Lucrăm pentru a crea puncte de alimentare mobile pentru infrastructura critică a oraşelor şi satelor. Ne pregătim pentru diverse scenarii cu posibile consecinţe. Ucraina se va apăra Indiferent ce planifică şi face inamicul”, a subliniat președintele.

În total 1.162 de localităţi din Ucraina nu au curent electric, în urma unor atacuri ruseşti în ultimele zece zile vizând infrastructuri critice, anunţă Serviciile ucrainene ale Situaţiilor de Urgenţă. Până la 4.000 de localităţi au rămas fără curent începând de la 7 octombrie

Peste 1.100 de localităţi din Ucraina nu aveau electricitate, în urma unor atacuri ruse care au vizat – în ultimele zece zile – infrastructuri critice, anunţă marţi Serviciile ucrainean ale Situaţiilor de Urgenţă, relatează AFP. ”La nora actuală, 1.162 de localităţi (…) rămân fără electricitate”, anunţă un purtător de cuvânt al serviciilor, Oleksandr Horunîi. Până la 4.000 de localităţi au rămas fără curent electric începând de la 7 octombrie, anunţă el.

Citește și: Chef Antonio Passarelli, înjurat și amenințat de fanii lui Volodimir Zelenski. Vedeta TV a declarat că războiul trebuie să înceteze prin negocieri de pace