Minune de Florii. Doctoriţa infectată cu coronavirus a ieşit din comă şi va pleca luni acasă. Anunţul făcut de ministrul de Interne

Alida Moise, șefa secției ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota, care a stat zece zile în comă după ce a fost infectată cu coronavirus, şi-a revenit şi poate fi externată, după cum a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la România TV.

12 apr. 2020, 17:49
Minune de Florii. Doctoriţa infectată cu coronavirus a ieşit din comă şi va pleca luni acasă. Anunţul făcut de ministrul de Interne

Alida Moise a ieşit din comă la mijlocul acestei săptămâni. Potrivit colegilor ea este încă slăbită, oboseşte uşor şi tuşeşte, dar poate fi externată. Duminică seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat la România TV: „Povestea ei este incredibilă. Sunt oameni care pot fi exemple pentru noi toţi. Sperăm ca luni ea să poată fi exernată, să plece acasă. Ea este un exemplu că atunci când ajungem la limită există acest spirit de luptă, spiritul de a câştiga (…) Este un simbol, nu numai al MAI, ci şi al întregii lumi medicale„.

În toată perioada critică, doctoriţa i-a avut alături pe colegii săi de la Spitalul Gerota. „În fiecare seară, la ora 20, toti cei care o cunosc pe Alida: colegii, prietenii, pacienţii, foarte mulţi preoţi, măicuţe care sunt alături de noi facem o rugăciune specială pentru Alida„, spunea un medic de la spital.

Citeşte şi Gheorghe Flutur s-a vindecat de coronavirus. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a revenit la serviciu

Alida Moise, şefa secţiei ATI din Spitalul Gerota, a fost infectată cu noul coronavirus de către fostul poliţist care a ascuns autorităţilor că a călătorit în Israel şi care a contaminat membri ai familiei, colegi de serviciu şi persoanl medical şi a determinat plasarea unităţii medicale în carantină. Un alt medic din spital a fost de asemenea, infectat.

Fostul ofiţer MAI a fost externat după ce a stat aproximativ o lună în spital. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracţiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”.