Minune dumnezeiască! O icoană crăpată s-a reparat în mod miraculos peste noapte

O icoană de lemn crăpată s-a reparat în mod miraculos peste noapte. Cel care a sculptat-o, un preot din Iaşi, a vrut să o vândă după ce a sfinţit-o, dar aceasta a crăpat şi nimeni nu a mai vrut să o cumpere. Însă, a doua zi dimineaţă avea să remarce minunea.

20 apr. 2022, 16:50

În urmă cu câţiva ani, preotul Silviu Manta care slujește la biserica din comuna ieşeană Șipote, a fost martorul unui adevărat miracol. Deşi sculptează de peste 20 de ani, de la 18 ani, o singură dată a avut de-a face cu o minune legată de una dintre icoane. Aceasta a devenit, cum era şi firesc, icoana lui de suflet.

O icoană crăpată s-a reparat în mod miraculos peste noapte

Am sculptat foarte multe icoane de-a lungul timpului, încât nu le mai știu nici numărul. Însă, una este specială, este de suflet. Este vorba despre o icoană cu Maica Domnului, cea care pentru mine înseamnă tot. Când am o problemă, și am avut câteva încercări la viața mea, ea m-a ajutat mereu. Icoana nu avea nimic special, pur și simplu așa am simțit să o fac, am rugat pe cineva să o picteze, am sfințit-o, și am zis că o păstrez eu.

Mergând într-o zi pe Bulevardul Ștefan cel Mare, m-am întâlnit cu un ieșean care vinde icoane și i-am dat-o lui să o vândă cu puțin peste 1.000 de lei. El a luat-o și a doua zi mi-a adus-o înapoi că pe icoană a apărut o crăpătură prin care intra degetul. Nu a putut să o vândă, eu am luat-o și am pus-o în birou și am știu că nu am cum să o mai lipesc. Am observat a doua zi că icoana era din nou intactă. Nu mi-a venit să cred și mi-am dat seama că e un semn, o minune, și că icoana aceea nu vrea să plece de la mine. De atunci veghează asupra mea în birou”, a povestit preotul pentru bzi.ro

Pasiune transformată în afacere

Preotul sculptează în lemn de tei, fag, stejar și paltin. Îi place să asculte muzică bisericească în timp ce-şi desfăşoară activitatea. Spune că îl linişteşte.

Am nevoie doar de foarte multă liniște. Dacă nu sunt liniștit, nu pot lucra. Singurul lucru pe care îl fac în timp ce lucrez, pentru că mă liniștește și mă ajută, este să ascult Trinitas, muzică bisericească. Eu lucrez doar atât cât simt, dacă după 10 minute de la începerea lucrării simt că ceva nu mai merge bine, o las, închid și plec acasă. Revin a doua zi și o iau de la capăt.

Citeste si Paşte 2022. Sărbători Pascale sub semnul austerităţii. Coşul de Paşte, mai scump cu 83 de lei faţă de anul trecut

Din punct de vedere al pregătii materialelor, înainte de a trece la sculptură, este necesar ca lemnul folosit să fie șlefuit, se face desenul pe foaie, după care, folosind indigoul, se copiază pe lemn și abia după asta se trece la sculptat. Pentru a sculpta o icoană este nevoie de cel puțin două zile, dar poate dura chiar și o lună dacă este o lucrare mai complexă. Efortul depus și timpul petrecut pentru a realiza o lucrare sunt neimportante atâta timp cât la final obținem ceea ce ne dorim”, a adăugat preotul Silviu Manta.

Dacă la început sculpta din pasiune, ulterior, pasiunea i-a devenit afacere. Şi asta pentru că oamenii îi apreciază lucrările şi are multe comenzi. Prețul unei icoane realizate de preotul Silviu Manta variază între 1.500 și 2.000 de lei, în funcție de dimensiune.

A trecut foarte mult timp de când am început să lucrez, mai bine de 20 de ani, și dacă stau să mă gândesc câte lucrări am făcut până în prezent, nu știu să vă spun. Toate lucrările pe care le fac acum sunt doar comenzi. O icoană poate costa 1.500 de lei și poate ajunge și până la 2.000 de lei. Sculptura a fost, este și va fi o pasiune pentru mine, însă s-a transformat și într-o mică afacere”, a precizat preotul pentru sursa citată.

Citeste si De ce nu e bine să te tunzi în Săptămâna Mare. Ce susțin superstițioșii că se poate întâmpla dacă faci asta