Minune în deşert: A nins în Sahara, pentru prima oară în 37 de ani

Pentru a doua oară în istorie, deşertul Sahara are parte de zăpadă. Neaua cade peste acest deşert pentru prima oară în ultimii 37 de ani.

20 dec. 2016, 19:14

Ultima dată a nins în Deşertul Sahara în ziua de 18 februarie 1979, în Ain Sefra. S-a depus atunci un firav strat de zăpadă, dar şi acesta s-a topit după o jumătate de oră.

Fotoreporterul amator Karim Bouchetata a imortalizat cu aparatul său de fotografiat imagini incredibile cu zăpadă care a acoperit nisipul din deşertul algerian.

Citeşte şi Praful saharian distruge maşinile

De data aceasta, stratul de zăpadă din Sahara – cel mai mare deşert fierbinte din lume – tot din Ain Sefra, s-a topit abia a doua zi. Oraşul se află la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri deasupra nivelului mării şi este mărginit de lanţul muntos Atlas.

Deşertul Sahara se întinde pe o zonă largă din nordul Africii şi a suferit de-a lungul istoriei modificări de relief şi temperatură. Cu toate că Sahara este un deşert foarte uscat, se aşteaptă ca acesta, cu timpul, să devină o zonă verde din nou, cum a fost în urmă cu 15.000 de ani, susţin specialiştii.