Minune la racla Sfintei Parascheva, în Iași. Ce i s-a întâmplat unui băiețel după ce a atins moaștele. „Nu a vorbit niciodată până la 7 ani”

Minunile se întâmplă, iar de cea mai recentă a avut parte o familie din Constanța. O mamă și fiul ei au mers să se roage la moaștele Sfintei Parascheva în Iași.

16 oct. 2023, 11:33
Minune la racla Sfintei Parascheva, în Iași. Ce i s-a întâmplat unui băiețel după ce a atins moaștele. „Nu a vorbit niciodată până la 7 ani”

Femeia a mers la moaștele Sfintei Parascheva în Iași cu gândul să se roage pentru băiețelul ei care, până la vârsta de șapte ani, nu a scos niciun cuvânt. Întâmplarea neașteptată a fost povestită de un preot.

Femeia și-a lăsat fiul cu bona de la vârsta de doi ani, fiind mulți ani preocupată de carieră și mai puțin interesată de creșterea copilului, așa cum chiar ea a mărturisit. Timpul a trecut și a realizat că micuțul nu rostise niciodată vreun cuvânt. Atunci a început să se panicheze și să facă tot posibilul ca băiețelul să vorbească, l-a dus la specialiști și a cheltuit o mulțime de bani, însă totul a fost în zadar.

Citește și Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași! Tradiții și superstiții. Ce nu este bine să faci în această zi de mare sărbătoare

„Necazul meu a început în urma cu 4 ani. Am născut un băiețel perfect sănătos. Vioi, plin de energie, lumina ochilor mei. Fiind o femeie de carieră, recunosc că am neglijat mult partea mea de responsabilitate în ce privește creșterea lui. Am angajat o bonă care, din nefericire, mult mai târziu am aflat, că tot ceea ce făcea în lipsa mea era să îl proptească pe cel mic în fața televizorului și a telefonului, iar ea stătea liniștită pe canapea.

Practic copilul meu de doar doi ani, a crescut cu televizorul. Zi de zi, 8 ore. Adormea la televizor și se trezea cu televizor. Am depistat în timp faptul că era foarte agitat, plângea noaptea inexplicabil, până când a început să facă crize din ce în ce mai mari. Când vă scriu acest mesaj băiețelul nostru are deja 7 ani. Până joi nu a spus niciodată mama, tata, apa. L-am dus la zeci de specialiști, am cheltuit mii de euro, fără nici un folos.

Am fost de câteva ori pe la biserică, dar trebuie să recunosc, superficial, fără așteptări. Săptămâna aceasta o prietenă din lista mea v-a distribuit postarea și am început să citesc. Apoi ați tot postat și a început să se nască în inima mea o mică speranță. I-am soțului că eu plec la Iași, noi fiind din Constanța. Zis și făcut”, a mărturisit femeia.

Minune la racla Sfintei Parascheva, în Iași. „Copilul meu a fost pentru prima dată în viața mea liniștit”

Mama și fiul ei au stat patru ore la rând la moaștele Sfintei Parascheva, timp în care s-a rugat încontinuu. Când le-a venit rândul, au pus palmele pe veșmântul sfânt. Apoi au pornit înapoi spre Constanța, iar băiețeul a adormit. Înainte să ajungă acasă, micuțul s-a trezit și a spus “Sfânta Parascheva, îți mulțumesc!”.

Citește și Cuvioasa Parascheva 2023. Cozi imense la moaşte şi la pomeni! Peste 40.000 de sarmale pentru pelerini, peste 24 de ore de stat la coadă pentru moaşte

„Ne-am așezat la rândul format, cred ca totul a durat aproximativ 4 ore. În timpul acesta copilul meu a fost pentru prima dată în viața mea liniștit. I-am dar câteva cărticele, l-am ținut în brațe, dar se purta de parca ar fi fost sedat. Am plecat de acolo încărcați, dar totuși încă nedumeriți dacă am procedat corect. Mulți veneau cu haine, cu vată, eu doar am pus palma mea peste vesmântul Sfintei și l-am atins cu fruntea pe băiețelul meu. Bineînțeles, ca după toată această experiență am mâncat ceva și ne-am urcat în mașină, întrucât nu se mai găsea cazare.

Băiețelul meu a adormit și înainte sa ajungem în Constanța s-a trezit, Părinte, spunând exact aceste cuvinte: “Sfânta Parascheva, îți mulțumesc!” Părinte, copilul meu nu a spus niciodată Mama, iar pentru prima dată în viața lui a spus o frază. Astăzi a început după ce s-a trezit să repete această frază de câteva ori: Sfânta Parascheva îți mulțumesc! În această după amiaza a venit la mine în bucătărie, m-a luat în brate și mi-a spus : Te iubesc, mama! Copilul meu nu a vorbit niciodată până la 7 ani și în doar 24 de ore a spus mai mult decât în toată viața. Este mult mai liniștit, privirea pare alta, eu cred că Sfânta Parascheva este un miracol pentru oameni.”, a mai povestit femeia.