MINUNE medicală. O femeie DESFIGURATĂ într-un incendiu are o NOUĂ faţă, CRESCUTĂ la SÂN – VIDEO

O chinezoaică desfigurată în urmă cu 12 ani, într-un incendiu, a fost supusă unui transplant de faţă mai puţin obişnuit. Medicii i-au "crescut" în chip în propriul său piept, iar apoi i l-au aplicat pe faţa distrusă de flăcări.

30 oct. 2013, 21:28

O adolescentă de 17 ani, din China, a cărei faţă a fost desfigurată de flăcări, zâmbeşte din nou, după 12 ani. Medicii au reuşit să îi construiască o nouă faţă, după ce i-au crescut această faţă chiar pe pieptul acesteia. Tânăra Xu Jianmei s-a trezit în această săptămână, după una dintre multiplele operaţii la care a fost supusă, că are bărbie, pleoape şi o ureche.

Tehnologia reprezintă un pionierat în chirurgia plastică, iar pacienta a fost astfel supusă gratuit acestei intervenţii chirurgicale. Echipa de medici din provincia Fujian a utilizat o tehnologie extrem de complexă, folosind un vas din artera femurală şi un balon umplut cu apă pentru a-i întinge pielea în zona pieptului. A fost nevoie de câteva luni pentru ca noua faţă să crească suficient de mare pentru a acoperii trăsăturile faciale ale adolescentei, iar intervenţia chirurgicală finală, înregistrată video, a durat nu mai puţin de opt ore.

Citeşte şi Povestea bărbatului fără CHIP. A primit o FAŢĂ nouă de la un DONATOR. Vezi INCREDIBILA transformare

Echipele de medici chinezi spun că în ultimele luni au efectuat mai multe operaţii similare de transplant, unui pacient fiindu-i crescut un nas pe frunte după ce acesta a fost desfigurat într-un accident rutier. Pentru refacerea cartilagiului au fost folosite oase din zona coastelor. Acest transplant a fost finalizat cu succes în luna septembrie.

Citeşte şi NASOL: Un bărbat şi-a pierdut NASUL într-un accident de maşină, dar i-a crescut altul în FRUNTE FOTO

Operaţia la care a fost supusă Xu Jianmei