Un an de la „minunea” din mănăstirea Tăriceni: Schimburi de sms-uri „puţin vulgare” VIDEO

A trecut un an de când Sebastiana, măicuţa de la Tăriceni, a născut gemene. Noua stareţă a mănăstirii spune că primeşte sms-uri cu înjurături de la cea pe care a înlocuit-o. “Minunea” care a aşezat mănăstirea Tăriceni pe prima pagină a presei fost dezvăluită în premieră de România TV.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 09:13
Un an de la „minunea” din mănăstirea Tăriceni: Schimburi de sms-uri „puţin vulgare” VIDEO

La mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi e agitaţie mare. După ce a trecut nebunia declanşată de stareţa care a născut gemene, mai mulţi muncitori ridică o capelă nouă. Deşi e plin post al Crăciunului, maica Marina Roşu, noua stareţă a mănăstirii, pârleşte o găină. „Uitaţi-vă că am păţit ceva rău cu o găinuţă. Ne-a prins-o un dihor sau nu ştiu ce a prins-o, mă iertaţi, şi a trebuit să o sacrific” s-a scuzat maica Marina. 

„Dumneaei (n.red. fosta stareţă) mi-a trimis şi mie nişte mesaje pe telefonul oficial al mănăstirii. Suntem călugări şi rămâne între noi. Mai erau şi nişte cuvinte jignitoare pe-acolo, dar trebuie să iertăm. Erau puţin vulgare. Mi-am dat seama că e o provocare şi n-am dat curs. Dumnezeu are atribuţiile dânsului, ştie ce are de făcut cu fiecare dintre noi. Sigur că este un lucru care nu trebuie să existe în viaţa monahală. E un compromis pentru noi. E o palmă dată monahismului” a spus maica Marina Roşu.

Localnicii în schimb se înveselesc când îşi aduc aminte de stareţa care a adus notorietate locului.

Sarcina s-a tras din partea ei, că i-a plăcut dragostea” a spus râzând o săteancă. Unii dintre ei consideră că stareţa care a născut gemeni a făcut un mare păcat. „Un om păcătos să fie la locul ăla. A făcut o greşeală mare. Trebuia să meargă pe centură mai bine, decât la mănăstire” a spus un alt localnic. În urmă cu un an, o echipă România TV a găsit-o pe maica Sebastiana după naştere, într-un salon al spitalului Sfântul Pantelimon. Maica nu a fost de acord să dea un interviu, a vorbit o asistentă în locul ei: „Suntem oameni şi toţi greşim”.

Povestea a ocupat prima pagină în toată presa, chiar dacă preotul mănăstirii a încercat să acopere minunea. „Când a plecat la spital, a zis că este plecată că o doare mijlocul, picioarele şi spatele” a spus la momentul respectiv preotul slujitor la mănăstirea Tăriceni.