Minus 23 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus 23 de grade Celsius s-au înregistrat, joi, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară, iar meteorologii afirmă că temperaturile din primele opt zile ale acestei luni au fost cele mai scăzute înregistrate în luna martie în ultimii şapte ani.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 08:34
Minus 23 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

În Harghita, de la începutul săptămânii s-au înregistrat temperaturi din ce în ce mai scăzute. Astfel, dacă luni dimineaţă la Miercurea Ciuc au fost minus 17 grade Celsius, joi dimineaţă s-au înregistrat minus 23 de grade.

„Cel mai frig a început să fie pe la ora 5.00, când minima a fost de minus 23 de grade Celsius. Până în jurul orei 8.00 valorile termice au fluctuat în jurul acestei temperaturi”, a afirmat meteorologul Gyorfi Tunde de la staţia meteo din Miercurea Ciuc.

Şi la Topliţa a fost ger, minima ajungând la minus 22 de grade Celsius.

Meteorologul Floarea Schuller de la staţia meteo din Topliţa a declarat că primele opt zile ale lunii martie au fost cele mai reci din ultimii şapte ani, înregistrându-se şi cele mai multe zile geroase consemnate consecutiv.

„În anul 2005 am mai avut în prima decadă a lunii martie minus 21 grade Celsius, dar numai o zi, pe când în acest an temperatura a început să scadă cu câte un grad din 5 martie, când au fost minus 18 grade Celsius, până la minus 22 de grade astăzi, deci am avut patru zile consecutive cu ger şi cu temperaturi în scădere continuă”, a precizat Floarea Schuller.

Minima absolută a lunii martie în Harghita, de minus 29 de grade Celsius, a fost î