Minus 29 de grade la Întorsura Buzăului. Cerşetorii, salvaţi de ger, dar morţi de foame VIDEO

Gerul năprasnic a pus stăpânire pe România, care îngheaţă la propriu. Noaptea trecută a fost greu de suportat şi nici în această dimineaţă nu este mai bine. Temperaturile au coborât sub cele din prognoză. Oamenii străzii au fost adăpostiţi şi au scăpat astfel de ger, dar au crăpat de foame.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 06:32
Minus 29 de grade la Întorsura Buzăului. Cerşetorii, salvaţi de ger, dar morţi de foame VIDEO

Luni noapte, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat -29 de grade Celsius. La Miercurea Ciuc şi Roşiorii de Vede s-au înregistrat -23 de grade Celsius. În Braşov, ca şi la Vârful Omu, temperatura a coborât la -24 de grade Celsius.

Până vineri, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea vremea se va menţine geroasă, cu temperaturi minime ce se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade. În plus, în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40-50 km/h, accentuând senzaţia de frig pătrunzător.

În Buzău, oamenii străzii au fost adăpostiţi de ger de către autorităţi, n-au avut ce mânca timp de trei zile. Edilii oraşului i-au salvat de frig, dar au uitat să le şi dea de mâncare. Până ce şi-au adus aminte de ei, cerşetorii şi-au potolit foamea cu resturile găsite în gunoaiele din apropierea adăpostului.

Zilele trecute, oamenii au fost aduşi unul câte unul în adăpostul improvizat într-un internat şcolar. Şi acolo au fost uitaţi. Nimeni nu şi-a amintit că oamenii trebuie să primească şi mâncare caldă, aşa că cerşetorii s-au descurcat cum au ştiut.

„Nu mi-au adus nimic. Mi-e foame. De două zile nu ne-a dat nimic de mâncare până la ora asta”, a spus o bătrână.

Autorităţile au aflat de la presă că cerşetorii nu au primit nimic de mâncare. Într-un final s-au mobilizat, iar pachetele cu hrană au sosit în mai puţin de o jumătate de oră.

Şi în Capitală, zeci de oameni au fost duşi în adăposturi unde au primit hrană, ceai şi un loc de dormit. Unii oameni au acceptat însă cu greu ajutorul.