Mioara Roman, mărturii din comunism: Ceauşescu nu vorbea cu femeile. Avea şi probleme de vorbire, era bâlbâit

Mioara Roman a dezvăluit, într-un interviu pentru România TV, că a avut probleme pe vremea comunismului din cauza Elenei Ceauşescu, iar de Nicolae Ceauşescu spune că era un "bălbâit".

27 sept. 2014, 15:07
Mioara Roman, mărturii din comunism: Ceauşescu nu vorbea cu femeile. Avea şi probleme de vorbire, era bâlbâit

Mioara Roman spune că a avut de suferit în vremea comunismului pentru că a refuzat să o însoţească în vizitele oficiale pe Elena Ceauşescu ca traducător.

Într-un concurs de împrejurări nefericit pentru mine am fost să iau interviu lui Maley, preşedintele Parlamentului din Egipt şi a ieşit şeful protocolului şi a întrebat dacă e vreo tovarăşă care ştie limba. Lângă mine era un domn, după am aflat că era de la securitate, a zis că eu ştiu. Au vrut să-mi ia perlele de la gât, eu i-am zis să nu pună mâna pe mine, am tradus, dar ulterior eu am refuzat să mă mai duc. Au vrut să mă scoată din radio, n-a mers: am avut atunci anchetă de partid, profesională, de la financiar, a încercat şi nu m-a prins cu nimic. 

După aceea, mi-aduc aminte că eram gravidă cu Oana, după 3 ani. M-a sunat la 5 dimineaţa de la secretariatul CC că era tatăl lui Bashar Al Assad în România şi partea siriană a respins documentul că nu era bine tradus. Eram în 8 luni. Am zis nu pot să vin, dar am echipă, ei au tradus şi mi-au trimis să verific”, îşi aminteşte Mioara Roman.

Momente de cumpănă pentru Mioara Roman: A fost cel mai greu moment din viaţa mea VIDEO

Fosta soţie a lui Petre Roman spune că nu a vorbit niciodată cu Nicolae Ceauşescu, deşi l-a însoţit în trei vizite oficiale:

El nu vorbea cu femeile. În ultimii 10 ani avea probleme de patologie comportamentală.  A fost şi un om care a avut mari probleme de vorbire, era foarte bâlbâit, a făcut când era mai tânăr cursuri în ultima vreme, ştiu de la colegii mei din tv”.

Mioara Roman crede că politica i-a adus doar lucruri rele. Ea a scris o carte despre ceea ce a trăit după revoluţie, şi speră să îi fie cât mai curând publicată.

Citeşte şi Momente de cumpănă pentru Mioara Roman: A fost cel mai greu moment din viaţa mea VIDEO