Mioara Velicu, legenda muzicii populare, trece pe manele. „Jador, Bogdan Mocanu și Tzancă Uraganu plac publicului”

Mioara Velicu este una dintre comorile muzicii populare românești. Aceasta a mărturisit că este deschisă să cânte și manele. Mai mult de atât, interpreta a admis că face acest lucru, dacă la petrecerile la care cântă i se cere acest lucru.

07 iun. 2023, 20:56
Mioara Velicu, legenda muzicii populare, trece pe manele. „Jador, Bogdan Mocanu și Tzancă Uraganu plac publicului”
Mioara Velicu, legenda muzicii populare, trece pe manele. „Jador, Bogdan Mocanu și Tzancă Uraganu plac publicului”

Mioara Velicu este una dintre cele mai importante voci din muzica populară din România. Aceasta are o voce de aur, fiind de-a dreptul inconfundabilă. Anul acesta a împlinit anul acesta 60 de ani de carieră. Interpreta de muzică populară va rămâne în istorie datorită cântecelor sale care s-au transformat rapid în șlagăre, dar și datorită energiei uriașe pe care o emană pe scenă. Artista a admis că ar fi dispusă să cânte și alt gen de muzică.

Citește și: Mioara Velicu încă primește semne de la soțul ei care a decedat cu 11 ani în urmă. „Trebuie să dai de pomană, așa este la noi”

Într-un interviu pentru Fanatik, Mioara Velicu a dezvăluit că cum reușește să antreneze publicul la petreceri. Aceasta a explicat că, în mod normal repertoriul ei nu include manele, însă cântă foarte des melodii care se încadrează în acest gen muzical.

„În lumea asta fiecare are locul lui. Dacă asemenea genuri de muzică , precum manelele, au rezistat, asta se consumă. Muzica populară a rezistat mereu și lumea nu se va lăsa niciodată de muzica populară. Sunt soliști de muzică ușoară care, la petreceri, cântă muzică populară. Sunt cântăreți de manele care au voci frumoase și cântă melodii antrenante. Normal că lumea se ridică și dansează pe manele. Eu nu sunt împotrivă pentru că și mie îmi place să cânt asemenea gen de muzică, mai ales după ora 3 noaptea”, a spus Mioara Velicu.

Legenda muzicii populare a mers în turnee alături de uni dintre cei mai apraciați cântăreți de muzică de petrecere, iar conform Mioarei Velicu, chiar și show-urile ei erau mai apreciate datorită prezenței celorlalți interpreți.

„Aș cânta manele, dar nu aș scoate un CD. Aș cânta manelele altora, pentru atmosferă. Mie îmi place extraordinar de mult Nicolae Guță, Vali Vijelie, Jean de la Craiova. Muzica lor poate fi cântată de oricine are voce. Eu am mers în turneu cu Vali Vijelie, am mers cu mulți soliști de muzică de petrecere și mi-a plăcut. Ne-am înțeles extraordinar de bine și publicul ne-a plăcut”, a mai spus aceasta.

Mioara Velicu are o manea favorită

Mioara Velicu, fiind asumată și onestă, a declarat că are o apreciere uriașă pentru cântăreții de manele, tocmai pentru că au un timbru aparte și o voce aparte. În plus, cei care cântă manele din noua generație sunt nevoiți să muncească mai mult.

“Dacă vrei să cânți manele trebuie să cânți la fel sau mai bine decât Nicolae Guță, Vali Vijelie. Pentru a cânta manele trebuie să muncești mult mai mult. O melodie de muzică populară rămâne peste ani, dar manelele se consumă repede. Maneliștii trebuie să scoată mereu hituri și să muncească enorm. Jador, Bogdan Mocanu și Tzancă Uraganu sunt solicitați și au vizualizări, deci plac publicului. Nu sunt împotriva lor. Dacă mi s-ar cere, aș cânta melodiile din repertoriul lor. La peste 90% din public place această muzică”, a mai dezvăluit celebra interpretă.

Cântăreața spune că are și o melodie de petrecere preferată. Și, cu toate că este conștientă că astfel de muzică este la mare căutare, artista nu ar da niciodată haina populară pe nimic.

“Îmi place foarte mult Nicolae Guță, piesa “Tatăl meu” este foarte frumoasă. Îmi place și piesa asta noua `Mi s-a despotcovit calul`. Toată lumea o cântă, dar este muzică populară aceasta. Nu m-aș putea lăsa de muzica populară. Chiar dacă sunt învinuită de colegi, de mass-media, dar nu mă las de cântecele mele. De costumul popular și de cântecele mele, nu mă voi lăsa niciodată. Că fac atmosferă, asta este. Sunt provocări și dacă noi putem să le cântăm bine, de ce să nu facem asta”, a mai spus Mioara Velicu.

Citește și: Ce pensie are Mioara Velicu după 60 de ani de muzică: „În pandemie, am luat bani din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat”