MIRACOL după cutremurul din Italia: O fetiţă de 5 ani, salvată de sub dărâmături

O fetiţă de cinci ani a fost salvată de sub dărâmăturile casei sale, prăbuşită în urma cutremurului produs duminică dimineaţă, în Italia. Micuţa a fost suficient de norocoasă încât, cu toate că a stat câteva ore sub ruine, a scăpat doar cu câteva leziuni uşoare şi cu sperietura, după care toată lumea speră însă că îşi va reveni.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 12:47

Italia este zdruncinată şi la propriu, şi la figurat, după cutremurul de 6 grade înregistrat duminică dimineaţă şi care a fost urmat de mai multe replici. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în urma mişcării telurice: fabrici, depozite, case, biserici. Şase persoane nu au mai apucat zorii zilei, însă pentru o copilă de cinci ani ziua de duminică este cea în care poate spune că s-a născut a doua oară.

Să te cheme Vittoria (Victoria, în traducere, n.r.) şi să scapi cu viaţă de sub dărâmăturile casei în care dormeai liniştită în momentul în care pământul a început să se cutremure nu poate fi doar o simplă coincidenţă.

Faptul că micuţa de cinci ani a fost scoasă în viaţă dintre dărâmături a fost un miracol. Istoria salvării ei a fost povestită de un vecin din Finale Emilia.

„Fiul meu este la New York şi a văzut pe Internet că a fost cutremur aici. A reuşit să ia legătura cu noi, care nu puteam să telefonăm la autorităţi pentru a ne ajuta, din cauză că linia era foarte încărcată. A reuşit însă băiatul din America şi aşa pompierii au putut veni la timp pentru a o salva pe micuţa Vittoria”, a povestit Adriano Ziosi, în vârstă de 64 de ani, pentru agenţia ANSA. Casa lui era lipită de cea a familiei Vittoriei şi a rămas în picioare în urma cutremurului, în timp ce jumătatea cealaltă s-a prăbuşit.

După ce a fost scoasă de sub dărâmături, fetiţa a fost transportată rapid la spital pentru îngrijiri. Din fericire a fost doar rănită uşor la picior, iar sperietura a fost cea mai puternică.