Miracolul de Crăciun al lui Gigi Becali: Nu am crezut în Stan, dar a readus spiritul echipei

Steaua termină anul pe locul 4 în Liga I, după ce la începutul sezonului părea că va fi o echipă de pluton. "Roş-albaştrii" au avut doi antrenri în prima parte a campionatului, Ronny Levy şi Ilie Stan. După ultimul meci al Stelei din 2011, Gigi Becali a recunoscut că nu a avut încredere că Ilie Stan va reuşi să pună echipa pe picioare, dar acum este încântat de ce a făcut antrenorul.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 12:12
Miracolul de Crăciun al lui Gigi Becali: Nu am crezut în Stan, dar a readus spiritul echipei

După un start de sezon slab, care a dus la înlocuirea antrenorului Ronny Levy cu Ilie Stan, Steaua a alternat evoluţiile bune cu cele mai puţin reuşite, dar pe final de an lucrurile au început să se lege, iar „roş-albaştrii” au obţinut calificarea în 16-imile Europa League şi au ajuns pe locul 4 în Liga I. După ultimul meci din 2011, câştigat la limită cu Voinţa Sibiu, finanţatorul Gigi Becali a făcut bilanţul şi este convins că ai lui vor reuşi să ia campionatul, cu toate că acum sunt la 8 puncte în spatele liderului Dinamo.

Până de Paşte suntem pe primul loc!„, a exclamat încrezător Becali.

El a explicat şi de ce este atât de optimist, Ilie Stan fiind principalul său argument. „Sincer, nu am crezut în Ilie Stan„, a spus Becali, la DigiSport. „Dar el a adus echipei spiritul pe care l-am pierdut acum doi ani. Jucăm altceva, nu avem teamă, facem pressing. E miracol ce a făcut el!„, a punctat Becali.

Revirimentul echipei din ultimele meciuri şi calificarea în primăvara europeană îl fac pe Becali să fie foarte încrezător. „Noi suntem singura echipă de fotbal din România. Ne antrenăm în campionat ca să avem performanţe în Europa. Noi facem coeficient, doar noi existăm. Ca să fie totul complet, o să luăm campionatul”, a mai spus Gigi Becali.

Totuşi, finanţatorul Stelei crede că echipa lui mai are nevoie de ceva pentru a putea fi campioană. De arbitri străini: „Am vorbit cu Porumboiu şi cu Borcea, dăm de la noi câte 100.000 de euro, numai să ne aducă arbitri străini. Mircea Sandu nu e împotrivă, dacă nu vrea Crăciunescu îl schimbăm ca pe o măsea stricată„.

După ultimul meci al anului în Liga I, Gigi Becali va anunţa şi primul transfer al Stelei, un jucător de la Vaslui, echipă care întâlneşte marţi seară pe Rapid. „Nu am voie să spun până după meciul Vasluiului cu Rapid. Cu el şi cu Chipciu în echipă o să fim Barcelona României”, a anunţat Becali. De la gruparea vasluiană, Gigi Becali i-a dorit pe Wesley şi Sânmărtean. Brazilianul este principalul marcator al formaţiei lui Porumboiu, iar mijlocaşul tocmai şi-a prelungit contractul.