Miraculoasa supraviețuire a motanului Finn, care a fost abandonat 52 de zile într-o casă, fără apă și mâncare

Un motan pe nume Finn, din Olanda, a impresionat o lume întreagă după ce a fost abandonat într-o casă, fără apă și mâncare, de către proprietarul care s-a mutat.

15 sept. 2021, 22:08
Miraculoasa supraviețuire a motanului Finn, care a fost abandonat 52 de zile într-o casă, fără apă și mâncare

Un motan norocos

, din Olanda, a reușit în mod miraculos să supraviețuiască 52 de zile închis într-o casă abandonată din orașul Vlaardingen, mâncând hârtie și luptându-se să găsească surse de apă.

La sfârșitul lunii trecute, noii proprietari ai unei case din Vlaardingen au fost șocați când au văzut o pisică extrem de subnutrită, care a trecut pe lângă ei în momentul care au deschis ușa din față a proprietății lor.

Aceștia cumpăraseră casa la o licitație, așa că era pentru prima dată când pășeau în noua locuință. Oamenii au contactat o asociație locală pentru protecția animalelor, iar membrii organizației au reușit să prindă felina și au demarat o anchetă. Se pare că fostul proprietar dispăruse pe 1 iulie, iar motanul s-a luptat să supraviețuiască singură de atunci.

Nu se știe dacă fostul proprietar al pisicii a abandonat animalul sau dacă intenționa să se întoarcă după felină, însă nu a mai făcut-o pentru că i s-a întâmplat ceva rău la un moment dat. Membrii asociației pentru protecția animalelor, care au inspectat casa, nu au găsit deloc mâncare lăsată în locuință pentru pisică, sau dacă a existat la un moment dat, pisica a consumat-o cu mult înainte de operațiunea de salvare.

Motanul Finn a mâncat hârtie ca să nu moară de foame

Ceea ce i-a surprins cu adevărat pe salvatoria a fost faptul că pisica nu avea acces ușor la apă, dar animalul a reușit cumva să găsească o sursă ca să nu moară de sete. Nu este clar unde anume a găsit apă, motanul pe nume Finn, dar unii sunt de părere că trebuie să fi existat, undeva în casă, un robinet care avea scurgeri.

Finn a fost dus la o clinică de urgență unde i s-au făcut analize de sânge și apoi a fost conectat la perfuzii.

Motanul a eliminat resturi de hârtie, când și-a făcut nevoile, ceea ce sugerează că a încercat să se hrănească cu un astfel de material.  În afară de faptul că era subnutrit, starea lui de sănătate era una bună.

Experiența pare să fi fost destul de traumatizantă pentru Finn, deoarece acum el este extrem de timid și temător cu oamenii. Cu toate acestea, medicii veterinari se așteaptă ca felina să-și revină complet și să-și recapete încrederea. Personalul de la asociația pentru proteccția animalelor a spus că Fin va fi adoptat, atunci când va fi pregătit, relatează OddityCentral.