Mircea Badea a rezolvat problema locatativă a lui Traian Băsescu: „M-am gândit așa, ca gest”

În timp ce Traian Băsescu se luptă pentru a își recâștiga unele dintre drepturile dobândite pe vremea când era președinte, Mircea Badea susține că a găsit soluția ideală pentru problema locativă a acestuia.

31 mai 2022, 10:18
Mircea Badea a rezolvat problema locatativă a lui Traian Băsescu: „M-am gândit așa, ca gest”

În emisiunea de luni seară, Mircea Badea a vorbit, mai în glumă, mai în serios, despre faptul că Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol în care a locuit în ultimii ani și, cel puțin în prezent, nu are unde să se mute.

Citește și: EXCLUSIV / Primele imagini de la casa lui Traian Băsescu. Unde se va muta fostul preşedinte al României

„Eu cred că o chestie pe care ar putea să o facă, de exemplu, actualul președinte – dar este ocupat în rolul domniei sale de lider zonal – este să îl găzduiască, cel puțin o ‘peroadă’, pe fostul președinte Băsescu, de la care a preluat multe lucruri utile pentru domnia sa. Să îl găzduiască într-una dintre casele alea, dacă nu are Băsescu unde să stea. Are și Băsescu, dar m-am gândit așa, ca gest”, a spus Mircea Badea la Antena3.

RA-APPS a cerut ajutorul unui executor judecătoresc, pentru a îl evacua pe Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi evacuat din vila de protocol din strada Gogol, după ce reprezentanţii RA-APPS au cerut ajutorul unui executor judecătoresc.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului- reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială. În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, au anunţat reprezentanţii RA-APPS, conform Mediafax.

În consecinţă, fostul preşedinte ar putea fi evacuat.

„Întrucât imobilul menţionat nu a fost eliberat şi predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Preşedinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc. Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au precizat reprezentanţii RA-APPS.

Citește și: EXCLUSIV | Dana Budeanu contestă evacuarea lui Traian Băsescu din vila de protocol. „E o decizie imbecilă. E fix festivalul cătuşelor”

În apărarea sa, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a cumpărat.