Mircea Badea, reacţie-bombă după ce Nedelcearu și Stanciu au refuzat să îngenuncheze. „Așa era în Uniunea Sovietică!”

Mircea Badea a vorbit despre gestul lui Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu de a nu îngenunchea pentru a susține mișcarea Black Lives Matter înainte de Anglia - România, scor 1-0.

08 iun. 2021, 18:47
Mircea Badea, reacţie-bombă după ce Nedelcearu și Stanciu au refuzat să îngenuncheze. „Așa era în Uniunea Sovietică!”

Mircea Badea, reacţie-bombă după ce Nedelcearu și Stanciu au refuzat să îngenuncheze. Toți jucătorii de pe teren la Anglia – România au îngenuncheat, în afară de Nedelcearu și Stanciu.

Mircea Badea, reacţie-bombă după ce Nedelcearu și Stanciu au refuzat să îngenuncheze

Mircea Badea a avut un discurs de susținere pentru Nedelcearu și Stanciu. „Eu îi susțin, sunt alături de ei. Simt nevoia să zic public pentru că au făcut cum au considerat ei. A ieșit un megascandal. Dar de ce să îngenunchez? Sunt antirasist, dar de ce să stau în genunchi pe stadioane? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune?  Cine a stabilit? Black Lives Matter. Și ei cine sunt? Organizație anti-rasism. Ok, și nu pot fi antirasist fără să îmi dea certificat organizația Black Lives Matter? Ei zic nu. Ei au confiscat tema antirasismului și, dacă nu faci ce spun ei, automat ești rasist.  Eu despre mine cred și am argumente că nu am nicio moleculă rasistă. Nu mă interesează ce culoare au la piele oamenii, nu a fost niciodată un factor, nu m-a interesat. Cea mai corectă definiție a antirasismului este asta: să nu-ți pese ce culoare are pielea oamenilor!  Să fii rasist înseamnă să îți pese ce culoare are lumea: să spui, ăla are culoarea aia, ăla pe aia. NU! Nu m-a interesat niciodată. N-am avut nicio problemă de comunicare, de interacțiune umană, cu oameni de toate rasele, de pe toată planeta. E valabil și cu minoritățile sexuale. Mulți cetățeni și cetățence care aparțin unei minorități sexuale pot confirma asta”, a spus Mircea Badea.

Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. Prima reacţie a fotbalistului: „Ipocrizie!”

„Deci eu mă consider antirasist și nu vreau să îmi zică Black Lives Matter, care e organizație cu scopuri politice, pe care nu o contest, dar care nu mă interesează. Poate să nu mă intereseze?! Au monopolizat ăștia tema antirasistă de pe planetă? Cum așa ceva? Nu pot fi antirasist decât dacă facă ce spun ei? Așa era în Uniunea Sovietică.  Poziția celor doi tricolori este bipedă. Sunt un mare fan al lui Nedelcearu, care a dat un răspuns plin de inteligență pentru fanii lui AEK, care îl contestau. Nu auzisem de el, de Stanciu mai auzisem”, a mai spus Mircea Badea.

AUR, reacție dură după ce „tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter”. George Simion: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”