Mircea Badea refuză să facă testul Covid, la întoarcerea în ţară: „E dreptul meu să mă întorc”

Mircea Badea refuză să facă testul Covid, la întoarcea în ţară. Realizatorul emisiunii “În Gura Presei” se află în vacanță, în Dubai şi susține că nimeni nu are dreptul să-i interzică să revină în propria țară.

05 feb. 2021, 11:10
Mircea Badea refuză să facă testul Covid, la întoarcerea în ţară: „E dreptul meu să mă întorc”
Mircea Badea refuză să facă testul Covid

Mircea Badea

refuză să facă testul Covid. “Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România. Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da. Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem.

Eu nu-mi fac niciniun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia. Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”, a spus Mircea Badea, potrivit Antena 3.

Mircea Badea refuză să facă testul Covid

Prezentatorul TV pune în discuție drepturile fundamentale ale omului, amintindu-și de episioadele din primăvara trecută, când românii infectați cu COVID-19 erau “arestați” și duși în centrele de carantină.

Citeşte şi: Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. Cum a reacţionat Carmen Brumă

Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui. Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țara României. Nu poate să-mi suspende cetățenia. Acum un an când stăteam toți pe burtă în casă țineți minte că evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor.

Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care își aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța, fie că aveau, fie că nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi”, a mai spus Mircea Badea.