Mircea Badea se așteaptă la izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial: „Nu există nicio șansă de negociere”

Mircea Badea crede că războiul din Ucraina este abia la început. Pamfletarul de la Antena 3 susține că vremea discursurilor a trecut, deci se așteaptă inclusiv la folosirea armelor nucleare. 

23 feb. 2023, 10:38
Mircea Badea se așteaptă la izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial: „Nu există nicio șansă de negociere”

Mircea Badea nu a fost impresionat de discursurile lui Vladimir Putin și ale lui Joe Biden. S-au repetat aceleași lucruri, nimic nou, a avertizat realizatorul emisiunii „În Gura Presei”.

„Cred că am anticipat relativ corect, ieri, ce a spus Putin astăzi, deci n-a fost o surpriză ce am auzit. Bun, sunt 2 lumi absolut diferite lumea occidentală și lumea non-occidentală.

Fiecare dintre cei doi președinți s-a adresat lumii din care face parte. Discursul lui Putin este clar pentru lumea non-occidentală, în primul rând pentru ruși, dar și pentru lumea extinsă non-occidentală, la fel cum discursul președintelui Biden este pentru occidentali”, și-a început Mircea Badea discursul.

 

Mircea Badea, pregătit pentru un scenariu extrem: „Vremea discursurilor s-a încheiat”

 

Pamfletarul se așteaptă la un război din ce în ce mai brutal în Ucraina, care ar putea implica și alte state ale lumii.

„Dar eu am înțeles lucrurile un pic diferit față de ce s-a discutat în platou, nu văd începutul unui război rece, văd că suntem într-un război care devine din ce în ce mai cald și am puncte de vedere diferite. Eu nu cred că mai există o minimă șansă de negociere în acest moment.

Cred că odată cu aceste discursuri de astăzi vremea discursurilor s-a terminat. Nu cred că vom mai avea semnale. S-a dat un semnal, s-a lansat o discurs. Nu, cred că vremea discursurilor, astăzi, s-a încheiat și ceea ce urmează este doar război care poate îmbrăca absolut orice fel de formă, inclusiv nuclear. Eu nu exclud în acest moment deloc componenta nucleară a războiului. Deci cred că va fi un război din ce în ce mai brutal, mai teribil.

Cred că vremea războiului hibrid, a lui soft-power și alte concepte oarecum progresiste s-a terminat și acum este vremea forței brute teribile cu tot ce se mai poate avea la îndemână”, a completat Mircea Badea.

Vineri, 24 februarie, se va împlini un an de când Vladimir Putin a trimis trupele în Donbas, Ucraina.