Vladimir Putin, primul discurs după un an de război în Ucraina. Amenințare la adresa SUA: „Conflictul va continua, Occidentul continuă să-l finanțeze”

La un an de zile de la demararea conflictului militar din Ucraina, Vladimir Putin nu a mai vorbit prea mult despre Ucraina. Președintele de la Moscova a lansat o rafală de atacuri la adresa Statelor Unite. El a promis că războiul nu se va încheia prea curând și că trupele ruse nu vor învinse.

21 feb. 2023, 11:10
Vladimir Putin, primul discurs după un an de război în Ucraina. Amenințare la adresa SUA: „Conflictul va continua, Occidentul continuă să-l finanțeze”

Discursul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a declarat marți că trupele controlate de la Moscova vor continua să-și protejeze cetățenii din regiunea Donbas. De asemenea, președintele rus a criticat SUA pentru ceea ce Putin consideră monopol militar planetar. De asemenea, liderul de la Kremlin a vorbit și despre noile curente LGBT+, distrugerea familiei naturale și a organizațiilor religioase.

  • Rusia se confruntă în acest moment cu o perioadă foarte dificilă. Sunt schimbari istorice care determina modificari privind securitatea noastra, pentru a elimna pericolele, am decis sa pornim o operatiune militara speciala. Pas cu pas vom continua să rezolvăm chestiunea ucraineană. Încă din 2014 Donbasul s-a luptat pentru a-și proteja dreptul de a vorbi proria limba. Cetatenii trebuie sa vorbeasca propria limba. Au asteptat sa intervina fortele ruse pentru a-i proteja. Am făcut tot ce a depins de noi pentru a rezolva acea problemă într-un mod pașnic. Cu toate acestea, pe la spatele nostru s-a pregătit un alt scenariu. Regimul de la Kiev a inchis ochii cu privire la executiile politice, la fel a facut-o si Occidentul.
  • Vestul a antrenat oameni pentru acest scenariu, a trimis arme. Au creat laboratoare biologice, au montat baze militare aproape de granițele noastre. Nu au fost respectate tratatele de la Minsk.Acordurile semnate în 2014 și 2015 au încercat să asigure o încetare a focului între guvernul ucrainean și separatiștii susținuți de Rusia, în estul Ucrainei.
  • SUA au sute de baze militare pe întreaga planetă. Nicio altă țară din lume nu are așa ceva. Ei fac asta pentru un motiv. În decembrie 2021 am transmis către SUA și Europa cererea noastră cu privire la garanțiile de securitate și totuși am primit un refuz direct. A devenit foarte clar, pericolul a început să crească. Până în februarie 2022, totul a fost pregătit pentru o acțiune punitivă în Donbas. Regimul de la Kiev le-au furnizat forțelor terestre, aeriene, arme pentru a ataca Donbas. Au continuat să semene teroare în raport cu cetățenii din Donbas, contrar tratatelor în vigoare. Ei au început războiul, noi am folosit forța doar pentru a opri asta. Au plănuit un nou atac în Lugansk. Și-au dat seama că următorul obiectiv e Sevastopolul și Crimeea. Acum, la Kiev vorbesc direct despre planul. Noi ne protejăm cetățenii, casele, obiectivele. Au cheltuit 150 miliarde de dolari pentru a suporta acest regim de la Kiev. În 2021-2022, deci de țări au transmis către țările sărace doar 60 de miliarde de dolari. În schimbul acestor sume pentru țările sărace, le-au cerut să facă tot felul de compromisuri. Războiul nu se termină, va continua, pentru că ei continuă să finanțeze conflictul.
  • Americii nu-i pasă de oameni, trimite miliarde de dolari. Vorbește despre democrație și valori, încearcă să distragă atenția de la scandalurile lor de corupție, prin intermediul inamicului comun, Rusia.
  • Occidentul folosește teroriști, naziști, diavolul în sine, pentru proiectul lui anti-Rusia.
  • Este imposibil să învingi Rusia pe teren. Ei (n.r. – Occidentul/SUA) țintesc generația tânără. Falsifică istoria, atacă organizațiile religioase, distrug familiile, abuzează copiii, promovează pedofilia, normală pentru vest (…) Familia este uniunea dintre femeie și bărbat! Biserica Anglicană își propune să promoveze un Dumnezeu de gen neutru. Elitele au înnebunit. Misiunea noastră este să ne protejăm copiii de degradare. Este evident că vestul va continua să destabilizeze societatea noastră (…) Se folosesc de trădătorii noștri.
  • În ciuda terorii exercitată de naziștii ucraineni, ați făcut o alegere să fiți împreună cu Rusia (n.r. – cetățenii).
  • E pentru viitorul copiilor noștri, trebuie să facem dreptate din punct de vedere istoric. Doresc să aduc un moment de omagiu tuturor celor care au murit în această luptă. Înțelegem că e greu pentru rude, pentru soții. Soldații noștri se apără, așa cum au făcut-o și strămoșii noștri. E datoria noastră să-i protejăm pe cei de acolo. Rudele tuturor celor prezenți din operațiunea specială trebuie sprijiniți de stat. Propun să facem un fond de donații pentru rudele celor care se află în această operațiune specială. Sprijin antreprenorial, educațional, psihologic, material etc.
  • Avem un plan stabilit de înzestrare a armatei pentru 2023-2024. Avem tradiție în construcția de arme, trebuie să ne întărim. Este foarte important (…) Avem oameni de știință, inclusiv tineri, din ce în ce mai mulți. Trebuie să facem totul pentru victorie.
  • Vestul a început nu doar un război, ci și o agresiune economică. Aceste sancțiuni se întorc împotriva lor, pentru că provoacă o inflație explozivă, creșteri uriașe la energie.
  • Vestul încearcă să destabilizeze societatea nostră din interior (…) Dar suntem capabili să susținem economia, locurile de muncă, antreprenorii. Am lansat un mare pachet economic, în valoare de 3 trilioane de ruble. Vreau să subliniez că e o politică ce nu este bazată pe printarea de bani, ci pe principii (…)
  • Nu am lăsat ca piața muncii să pice. În actualele condiții, astăzi, în ciuda disconfortului creat, situația din piața muncii este mult mai bună decât ne-am fi așteptat. Înainte de pandemie aveam 4,7% șomaj, iar acum este de 3,7%, un minimum istoric. Trebuie să repet că economai Rusiei a depășit aceste riscuri, multe riscuri sunt imposibil de calculat și trebuie să reacționăm foarte rapid, la nivel guvernamental și de business. Inițiativa privată a jucat un rol cheie aici, micile afaceri (…)

Știrea inițială

La un an de zile de când Vladimir Putin a recunoscut independența regiunii ucrainene Donbas, președintele rus va face noi declarații, în fața celor două camere ale parlamentului.

Vineri, 24 februarie 2023, se împlinește fix un an de când Rusia a demarat invazia Ucrainei, respectiv a regiunii Donbas, sub comanda lui Vladimir Putin. Aproximativ jumătate de an se împlinește și de când Federația Rusă a cucerit regiunea considerată pro-rusă. Între timp, armata de militari ucraineni și mercenari a lui Volodimir Zelenski încearcă din răsputeri să recucerească teritoriile separatiste, cu ajutorul primit din Occident.

Înainte de împlinirea a fix un an de la ofensiva Rusiei, administrația de la Moscova a ținut să organizeze un mare eveniment, în cadrul căruia președintele Vladimir Putin să țină o cuvântare. Discursul liderului de la Kremlin va fi rostit marți, 21 februarie, de la ora 11:00, în fața Adunării Federale.

Evenimentul va fi transmis pe toate posturile publice de televiziune din Rusia. Acesta coincide cu data când Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina, cu puțin timp înainte de demararea „operațiunii speciale”.

Kremlinul nu a permis accesul la Moscova a presei din statele considerate „neprietenoase”.

În septembrie anul 2022, Vladimir Putin a anexat cele două provincii din estul Ucrainei, la pachet cu provinciile Zaporojie și Herson, însă fără a le controla în totalitate, susține presa din statul controlat de Volodimir Zelenski.

Știre în curs de actualizare: România TV va reveni cu discursul lui Vladimir Putin după ora 11:00. 

Citește și: