Mircea Banias, primele declaraţii după ce a fost depistat cu coronavirus: „Am dat o listă cu persoane cu care am intrat în contact”

Deputatul Mircea Banias, de la PNL, face primele declarații din spital, după ce a fost internat cu coronavirus. Parlamentarul a fost diagnosticat ieri, după ce sâmbătă toți aleșii din Parlament au fost testați.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 07:56
Mircea Banias, primele declaraţii după ce a fost depistat cu coronavirus: „Am dat o listă cu persoane cu care am intrat în contact”

Mircea Banias, declaraţii în exclusivitate din carantină. „Mi-am făcut acest test sâmbătă, la Parlament, unde și-au făcut toți colegii. Nu aveam simptome, și dacă nu făceau toți colegii, nu aș fi făcut. După ce am fost diagnosticat, am așteptat să fiu ridicat de la domiciliu și dus la spital. Azi dimineață am transmis DSP o listă cu toate persoanele cu care am intrat în contac. Începe o anchetă epidemiologică. Soția mea este acasă, a fost și ea testată”, a declarat Mircea Banias la România TV.

Deputatul liberal Mircea Banias este infectat cu noul coronavirus, dar este asimptomatic, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

„A început o anchetă epidemiologică. Au solicitat o listă cu persoane pe care le-am văzut în ultimele zile. Am transmis la DSP o listă cu persoane, cu numere de telefon, începând evident cu familia mea. Contacți, în sensul definit de DSP, am identificat 22. M-am văzut cu mai multe persoane, dar am fost informat că doar pentru că am fost la un moment dat într-o încăpere sau într-o incintă cu alte persoane nu înseamnă că aceia au fost contacți direcți”

Potrivit declarațiilor parlamentarului, el nu este contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv anterior și nu a participat la reuniunile politice unde a luat parte senatorul Vergil Chițac. De asemenea, nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

El a fost testat sâmbătă, la Parlament. Și în cazul lui va fi declanșată ancheta epidemiologică. 

Comunicatul Grupului pentru Comunicare Strategică:

În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului.

În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților.

Recomandăm tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile.