Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România: „Nu cred că ar fi fost potrivit pentru mine”

Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România. Artistul s-a remarcat în muzica românească la începutul anilor '70, când a devenit solistul formației “Phoenix”. A povestit recent că nu a fost tentat să plece din țară, deși o mulțime dintre apropiații săi au migrat.

07 nov. 2022, 10:13
Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România: „Nu cred că ar fi fost potrivit pentru mine”
Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România

Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România. După plecarea colegilor săi din țară, în 1977, cântăreţul a început o carieră solo. A fondat în anii ’90 trupa “Pasărea Colibri”, alături de Florian Pittiș, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, iar la începutul anilor 2000 a revenit în trupa “Phoenix”. După cea de-a doua despărţire de trupa debutului sau, a fondat “Pasărea Rock”.

Citeşte şi: Scandal în trupa Phoenix. Nicu Covaci şi Mircea Baniciu şi-au aruncat cuvinte grele: „Mai mare mincinos nu există în muzică”

Mircea Baniciu nu regretă că a rămas în România

Nu-mi pare rău, pentru că nu cred că era loc pentru mine acolo. Aveam mulţi prieteni în zonă, mă refer la Germania, Olanda, Statele Unite, foşti colegi de facultate care mi-au zis că e foarte greu şi nu cred că ar fi fost potrivit pentru mine, pentru că sunt un tip comod, căruia îi place să trăiască cât de cât bine.

Care nu se aruncă acolo unde este greu şi unde nu mai există timp pentru a trăi, zic eu. Cred că am rămas aici petrecând momente foarte frumoase în perioada anilor ’70-’80, până spre 1989 când s-au urâţit lucrurile”, a mărturisit Mircea Baniciu, la “Reţeaua de Idoli”, potrivit stiridiaspora.ro.

Artistul unde si-a amintit cu nostalgie de copilărie. In primii ani, Mircea Baniciu a locuit împreună cu mama sa în casa unei doamne care urmase Conservatorul la Viena. Aceasta l-a auzit fredonând şi a remarcat că are talent.

Mama lucra în trei ture, foarte greu. Dacă lucra la prânz, pleca înainte să vine eu de la şcoală şi venea noaptea, iar în tura de noapte dormea toată ziua. Bineînţeles că eram toată ziua prin curte, iar proprietăreasa m-a văzut şi i-a zis mamei că am talent şi că se va ocupa de mine. M-a dus la o fostă colegă a ei, care dădea lecții de pian şi aşa am urmat pianul din clasa a doua până într-a şaptea, când a apărut chitara. Nu mai era cale de întors… Mi-a zis mama, intri la liceu, primeşti chitară, nu intri, te duci să munceşti, să înveţi o meserie”, a adăugat artistul.