Mircea Băsescu ar putea fi transferat la spitalul Penitenciarului Jilava din cauza problemelor de sănătate

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, are probleme serioase de sănătate şi ar putea fi mutat din arestul Poliţiei Capitalei, potrivit România TV. Fratele preşedintelui ar putea fi transferat în perioada următoare la Spitalul Penitenciarului Jilava, deoarece suferă de afecţiuni cardiace.

22 iun. 2014, 07:32
Mircea Băsescu ar putea fi transferat la spitalul Penitenciarului Jilava din cauza problemelor de sănătate

În urmă cu aproximativ cinci ani de zile, Mircea Băsescu a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă. De atunci se află sub stricta supraveghere a medicilor cardiologi şi urmează un tratament medicamentos. În arestul Poliţiei Capitalei, unde se află în prezent, acesta a primit pe lângă mâncare şi haine, medicamentele pe care le ia de circa cinci ani de zile.

În cazul în care magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti îi resping contestaţia pe care a făcut-o Mircea Băsescu la decizia Tribunalului Bucureşti şi menţin starea de arest preventiv, atunci fratele preşedintelui ar putea solicita, invocând problemele de sănătate, să fie transferat din celula de la Poliţia Capitalei, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Acolo sunt medici specialişti în cardiologie şi aparatură de ultimă generaţie.

VEZI ŞI: Tăriceanu cere SRI şi SPP să prezinte date privind eventualele vizite ale lui Traian Băsescu la Clanul Bercea

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, a fost arestat vineri, fiind acuzat că ar fi primit 250.000 de euro pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Premierul Victor Ponta a cerut demisia şefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial