Tăriceanu cere SRI şi SPP să prezinte date privind eventualele vizite ale lui Traian Băsescu la Clanul Bercea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut Serviciului Român de Informații (SRI) şi Serviciului de Protecție și Pază (SPP) să prezinte rapoarte privind eventualele vizite ale preşedintelui României la Clanul Bercea, arată un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
21 iun. 2014, 13:05
Tăriceanu cere SRI şi SPP să prezinte date privind eventualele vizite ale lui Traian Băsescu la Clanul Bercea

În comunicat se afirmă că SRI şi SPP au atribuţii prin care să se asigure că şeful statului nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea.

„Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Protecție și Pază au atribuții legale și norme interne precise privind protecția informativă în cazul vizitelor efectuate de Președintele României, prin care să se asigure că Președintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viața Președintelui. SRI și SPP sunt obligate să asigure protecția informativă a soțului sau soției Președintelui și a tuturor rudelor sale de gradul 1 și au obligația să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activități cu caracter ilegal”, se afirmă în comunicatul de presă.

MIRCEA BĂSESCU A FOST ARESTAT PREVENTIV. Decizia nu este definitivă

Tăriceanu afirmă că va face demersurile necesare pentru ca rapoartele celor două instituţii să fie prezentate comisiilor parlamentare abilitate.

„În calitate de Președinte al Senatului României, voi face demersurile procedurale regulamentare necesare pentru ca rapoartele SRI și SPP privind protecția informativă a Președintelui României în cazul vizitelor la clanul ”Bercea” să fie puse la dispoziția Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I., în vederea întocmirii unui Raport, din care să rezulte dacă Președintele României a fost sau nu informat despre activitățile ilegale ale gazdelor sale și în ce au constat aceste informări”, se mai precizează în comunicat.

DNA: Mircea Băsescu a promis că preşedintele îl va GRAŢIA pe BERCEA şi a primit 250.000 euro