Mircea Beuran a ieşit din arest. Primele declaraţii: „Vă rog să mă lăsaţi să mă odihnesc”

Doctorul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu. Magistrații Tribunalului București au respins, vineri, cererea procurorilor pentru arestarea preventivă și au decis arest la domiciliu. Decizia Tribunalului poate fi atacată.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 12:56

Fiicele medicului l-au aşteptat la sediul poliţiei. „Vă multumesc şi vă rog să mă lăsaţi să mă odihnesc, apoi o să stăm de vorbă„, au fost primele vorbe ale doctorului Mircea Beuran.

Cea care l-a denunţat este Carmen Haiducu, medic-chirurg, aflată în subordinea medicului Beuran la Spitalul Floreasca.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a medicului chirurg Mircea Beuran, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Mircea Beuran este acuzat de „săvârșirii infracțiunii de luare de mită„, se arată într-un comunicat DNA.

Fapta reclamată s-ar fi petrecut în 2018.

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs„, precizează procurorii.

Referatul DNA în cazul medicului Mircea Beuran

„Fapta inculpatului BEURAN MIRCEA (care îndeplinea, în decembrie 2018, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, funcțiile de Preşedinte al Senatului Universitar, Director al Departamentului 10 Chirurgie, Șef al Disciplinei Chirurgie Generală, Conducător de Doctorat și Profesor universitar chirurgie generală) care, în data de 18.12.2018, a primit suma de 10.000 euro (și o cutie tip „cadou”, în valoare de 35 lei) de la (….), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, în sensul de a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată în specialitatea chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, realizată (și) prin propunerea spre aprobare a statelor de funcții, respectiv pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către denunțătoare, constituie infracţiunea de luare de mită”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.


loading...
Partenerii noștri