Mircea Cosma şi Vlad Cosma, puşi sub CONTROL JUDICIAR. Şeful CJ are interdicţie de a-şi exercita funcţia

Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost aduşi, marţi, la DNA Ploieşti pentru audieri, în dosarul în care este cercetat cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţan, informează România TV. Cei doi au fost puși sub control judiciar, iar Mircea Cosma are interdicția de a-și exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 10:42

Mircea Cosma şi Vlad Cosma au fost aduşi cu mandat la DNA Ploieşti. Cei doi au fost puși de procurori sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat aL DNA, procurorii anticorupție au dispus ”punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de următorii:

COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– sprijinirea unui grup infracțional organizat,
– folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menționat), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:
sprijinirea unui grup infracțional organizat.”

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul MIRCEA COSMA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

În plus, COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.”

În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU au fost trimiși în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA.

Înainte de a intra la DNA, întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care este cercetat cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, Mircea Cosma a spus că nu știe și că urmează să afle despre ce este vorba.

Mircea Cosma a ieșit de la DNA după aproximativ două ore. Acesta a declarat la plecare că a fost chemat ”în calitate de inculpat”. Totodată, Mircea Cosma a adăugat: ”Deocamdată nu s-au dispus măsuri. Vin peste o săptămână din nou la audieri”.

În schimb, fiul său, deputatul Vlad Cosma, le-a spus jurnaliștilor după cele 3 ore petrecute la DNA că nu are voie să facă nicio declarație. Acesta a răspuns totuși întrebării dacă mai revine la audieri. ”Probabil. Dacă dânșii consideră acest lucru”, a afirmat Vlad Cosma.

Mircea Cosma şi Vlad Cosma nu sunt la primele probleme cu legea. Cei doi sunt trimişi în judecată de DNA într-un dosar de corupţie. Deputatului Vlad Cosma este acuzat de trafic de influență, iar președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Ambii sunt cercetați în stare de libertate sub control judiciar.

Citeşte şi Mircea Cosma şi Vlad Cosma, acuzaţi pe baza unor denunţuri dubioase DOCUMENTE

În acelaşi dosar, au fost aduşi, marţi, la DNA Ploieşti şi deputatul Sebastian Ghiţă, şi Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta.

Sebastian Ghiţă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a primit citaţie, calitatea sa fiind de suspect. 

CITEŞTE ŞI Sebastian Ghiţă, adus cu mandat la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul cumnatului lui Ponta

Potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care aceştia au fost chemaţi pentru audieri, Iulian Herțanu ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți, pentru Agerpres, surse judiciare.

CITEŞTE ŞI Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Înaintea lui Herţanu a fost adus fostul consilier județean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele FAMILIEI lui Victor Ponta. Reacţia premierului

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marți, la DNA Ploiești, în acest dosar.

Un număr de 14 percheziţii au loc, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele familiei lui Victor Ponta, informează România TV. În cauză sunt vizate suspiciuni de fraudare cu fonduri europene. Potrivit unor surse judiciare cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sebastian-ghita-adus-cu-mandat-la-dna-ploiesti-pentru-a-fi-audiat-in-dosarul-cumnatului-lui-ponta_202881.html#ixzz3RzwdEOXD

vom reveni cu amănunte


loading...