Sebastian Ghiţă, audiat la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Ponta

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost citat, marţi, la DNA Ploieşti, acesta fiind audiat în calitate de suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 10:01
Sebastian Ghiţă, audiat la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Ponta

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns, la ora 11,55, la sediul DNA Ploieşti. La intrarea în sediul DNA, deputatul a declarat că nu este implicat în niciun fel în povestea anchetei şi că probabil a fost adus pentru că îl cunoştea pe cumnatul premierului Victor Ponta.

„Nu am o relaţie foarte strânsă cu dânsul, dar presupun că despre asta e vorba”, a explicat deputatul.

Sebastian Ghiţă a precizat că a primit citaţie de la procurori, calitatea sa fiind cea de „suspect”.

Întrebat despre contractul de la Comarnic, Sebastian Ghiţă a spus: „Ştim toţi factorii politici din judeţ că este o situaţie care trenează de câţiva ani de zile şi că lucrările acolo nu au funcţionat foarte bine, că a fost o lictiaţie câştigată cu bani foarte puţini, aproape la jumătate de preţ şi că firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare. Dar nu cunosc mai multe alte detalii”.

Întrebat de ce a fost adus cu mandat la DNA, dacă nu este implicat în acest contract, Ghiţă a răspuns: „Îl cunosc pe om (Iulian Herţanu -n.r.) şi probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul”.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Sebastian Ghiță este urmărit penal, în acest dosar, pentru folosirea influenței și autorității cu scopul obținerii de foloase necuvenite pentru altul.

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta, a fost adus şi el marți cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat.

CITEŞTE ŞI Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Iulian Herțanu ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți, pentru Agerpres, surse judiciare.

Înaintea lui Herţanu a fost adus fostul consilier județean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele FAMILIEI lui Victor Ponta. Reacţia premierului

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marți, la DNA Ploiești, în acest dosar.

Un număr de 14 percheziţii au loc, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele familiei lui Victor Ponta, informează România TV. În cauză sunt vizate suspiciuni de fraudare cu fonduri europene. Potrivit unor surse judiciare cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic.


loading...