Mircea Creţu, prefectul care certa medicii că vor prea multe paturi la ATI, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a fost confirmat, luni seară, cu noul coronavirus. "Aveţi grijă de sănătatea voastră şi protejaţi-vă!", au îndemnat reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 20:15
Mircea Creţu, prefectul care certa medicii că vor prea multe paturi la ATI, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus
Vă informăm că domnul prefect, Mircea Creţu, a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2 în această seară„, a anunţat, luni seară, Prefectura Sibiu.
 
Reprezentanţii instituţiei au menţionat că vor oferi mai multe informaţii în cursul zilei de marţi.
 
Aveţi grijă de sănătatea voastră şi protejaţi-vă!„, a mai transmis Prefectura Sibiu.

Prefectul Sibiului, reproșuri către medicul care a cerut mai multe paturi COVID la ATI

În urmă cu câteva zile, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de apelul făcut de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU, unde sunt trataţi pacienţi COVID-19 pentru că nu mai sunt locuri la ATI, aceasta cerând mai multe paturi pentru bolnavii infectaţi. Medicul a făcut declarațiile în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă„, a spus medicul urgentist Voichiţa Halmaghi.

Prefectul Mircea Creţu şi-a exprimat imediat speranţa că medicul urgentist nu va pune întrebări: „Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum”.

Medicul care tratează pacienţi COVID-19 în UPU Sibiu a explicat că sunt atât de mulţi pacienţi infectaţi că nu mai încap în paturile existente.