Mircea Diaconu şi-a vizitat „prietena” la Parchet

Senatorul liberal Mircea Diaconu a fost, marţi, la Parchetul instanţei supreme, el declarând că a venit "la o prietenă".

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 11:15
Mircea Diaconu şi-a vizitat „prietena” la Parchet

Mircea Diaconu a ajuns la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 11.00 şi a stat aproximativ o oră, informează Mediafax.

Întrebat de ce a venit la Parchetul instanţei supreme, Diaconu a răspuns: „Am venit la o prietenă”.

Diaconu a mai spus, la ieşire, că în cazul sesizării Agenţiei Naţionale Anticorupţie privind cercetarea lui pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, în opinia sa chiar ar exista o problemă, arătând că a micşorat veniturile soţiei sale „destul de mult”.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu l-au citat, marţi, pe Mircea Diaconu în dosarul privind sesizarea ANI.

În octombrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul „C.I.Nottara”, pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.

Totodată, Agenţia Naţională din Integritate a constatat printr-o decizie din 27 ianuarie 2011, că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupând şi funcţia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitală.

La începutul lunii decembrie 2011, senatorul Mircea Diaconu arăta, într-o scrisoare adresată preşedintelui Biroului Permanent al Senatului, că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara.