Mircea Duşa, legături cu compania considerată principala responsabilă pentru distrugerea pădurilor din România

Mircea Duşa, propunerea pe care coaliția de guvernare PSD-UNPR-ALDE i-o va face președintelui României, Klaus Iohannis, pentru a asigura funcția de premier interimar are legături cu Holzindustrie-Schweighofer, conform celor de la romaniacurata.ro. Compania este considerată de societatea civilă ca principala responsabilă pentru distrugerea pădurilor din România în ultimul deceniu.

05 nov. 2015, 09:11
Mircea Duşa, legături cu compania considerată principala responsabilă pentru distrugerea pădurilor din România

În martie 2013, Mircea Dușa a participat la prezentarea pe care Gerard Schweighofer a făcut-o fabricii de la Reci, la sediul Prefecturii Covasna. Unitatea a fost deschisă, în ciuda acuzațiilor privind ilegalitatea obținerii diferitelor avize și certificate.

Ilegalităţile au fost semnalate şi de Ministul Mediului, Grațiela Gavrilescu, dar şi de organizațiile civice din domeniu, care au semnalat numeroasele probleme legale.

Mai mult, Asociațiile Bankwatch România și Neuer Weg au pe rol mai multe procese împotriva construirii respectivei fabrici. Acestea au depus, la Tribunalul București, o expertiză extrajudiciară care identifică douăsprezece ilegalități la realizarea proiectului tehnic pentru obținerea autorizației de construire. În acest sens, Neur Weg a depus si o sesizare la Ministerul Mediului, la Garda de Mediu și la Inspectoratul de Stat in Construcții.

Holzindustrie Schweighofer mai deţine fabrici de cherestea la Sebeş şi Rădăuţi, operând şi o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti.

CITEŞTE ŞI: Mircea Duşa, PRIMA REACŢIE după ce Ponta a anunţat că îl propune premier interimar