Mircea Geoană a explicat care sunt cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geaonă a explicat vineri care sunt avantajele României după vizita efectuată de vicepreşedintele american Kamala Harris la Bucureşti.

11 mart. 2022, 23:19
Mircea Geoană a explicat care sunt cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a efectuat vineri o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a întâlnit pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a explicat pentru Antena 3 ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA.

„Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.

Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

Citeşte şi: George Simion, în vizită oficială în Polonia: „Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război”

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.

NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată „, a spus Mircea Geoană, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după întâlnirea cu Kamala Harris: „Am discutat despre investiţiile americane în România. Avem nevoie de o economie puternică, bazată pe investiţii”